اینفوگرافی در بازاریابی دیجیتالی

تولید محتوای اینفوگرافیک یکی از محبوب ترین انواع محتوا است، که به عنوان یکی از قوی ترین ابزارهای تولید محتوا در رسانه های اجتماعی، کاربرد آن رو به روز در سطح جامعه در حال افزایش می باشد. هدف از تولید اینفوگرافی، ساده سازی مطالب پیچیده و سازماندهی آن ها در یک تصویر جهت دست یافتن به تعداد مخاطبین بیشتر است. اینفوگرافیک ها با محتواهای جذاب طرفدارای زیادی دارند و مخاطبین به دلیل تصویرسازی راحت محتوا، آن را با دوستان خود در فضای مجازی بیشتر به اشتراک می گذارند.
از مهم ترین موضوعات در دیجیتال مارکتینگ تولید محتوای مناسب با نیاز کاربر و خلاق برای شبکه های اجتماعی می باشد. موفق ترین محتوا در بازاریابی محتوا، محتوایی می باشد که داده های متنوع در محتوا را بتوان به شکلی خوانا و جذاب به مخاطب ارائه داد. اینفوگرافیک بهترین و اثرگذارترین ابزار تأثیرگذار در بازاریابی محتوا است. با تولید اینفوگرافیک می توانید حجم زیادی از محتوا را در کوتاه مدت و با ظاهری جذاب به ذهن مخاطب مخابره کنید.
اینفوگرافی چیست؟
کلمه اینفوگرافیک (Infographic) ترکیبی از دو کلمه information به معنی اطلاعات و graphic است. از این رو اینفوگرافی یک محتوای گرافیکی، برای نمایش اطلاعات پیچیده در قالب تصاویر می باشد، که درک و فهم آن برای مخاطبین آسان تر است. با اینکه اینفوگرافی یکی از مدرنترین انواع محتواست، اما در حقیقت ابزارهای ارتباط نوشتاری انسانهای اولیه و زبانهای تصویری هک شده بر دیواره غارها را نیز به نوعی اینفوگرافی به شمار می آید.
از اینفوگرافی می توان برای نمایش دادهها، توضیح مفاهیم، سادهسازی پیچیدگیها، ترسیم روابط ، نمایش روندها و ارائه آمار و ارقام بهره گرفت. در تولید محتوای گرافیکی از کمترین مقدار متن استفاده میشود، که به عنوان یک ابزار قدرتمند برای بازاریابی محتوایی انتقال اطلاعات را تسهیل و کارآمدتر میکند.
ویژگی های اینفوگرافی
مغز انسان محتوای بصری را سریع از محتوای نوشتاری پردازش می کند، بهمین دلیل مخاطبین خواهان محتواهای گرافیکی می باشند. از این رو می توان گفت اینفوگرافی از سرعت انتشار بالایی برخوردار می باشد، که انبوهی از بازدید، لینک و کامنت را برای خود جذب میکند.
از طرف دیگر متقاعد کردن کاربران با بهره گیری از اینفوگرافی خیلی سریع تر و آسان تر از استفاده از متن های طولانی است. بنابراین علت محبوبیت اینفوگرافیک ها همین است، ارائه اطلاعات به جای متن نوشتاری در قالب تصویر، سریع تر، بهتر و بیشتر درک و هضم می شود. توجه کنید محتوای گرافیکی که تولید می شود بایستی به سادگی یک فرایند را شرح دهد تا مخاطب دچار سردرگمی نشود.
انواع اینفوگرافیک
اینفوگرافیک ها معمولاً براساس منظور و مقصود از تهیه آن ها، نوع آیتم های به کار رفته و روند اطلاعات تقسیم بندی می شوند.
نکاتی که در تولید یک محتوای گرافیکی باید در نظر گرفت عبارتند از :
- نشان دادن نقاط مثبت و منفی یک موضوع
- نمایش روند تغییرات یک مؤلفه در طول زمان
- بررسی جز به جز عناصر مختلف یک موضوع
- نشان دادن روابط موجود در بین آیتم های مختلف
در هر یک از این سناریوها ذکر شده در بالا همچنین و موارد مشابه، باید نوع مخاطب خود را نیز در نظر بگیرید.
اینفوگرافی اطلاعرسانی
در این نوع محتواهای گرافیکی از متن ها بیشتر استفاده می شود، که می توان با استفاده از آیکن، شکلهای مختلف، رنگها و سایر مؤلفههای گرافیکی و تصویری آن را بهینه کرد.
اینفوگرافی تایم لاین
برای نمایش روند تغییرات و سیر تکاملی محصولات و یا خدمات کسب و کار خود به کار بگیرید. در این نوع محتوا از آیکن، تصاویر و عناصر گرافیکی برای انتقال مفاهیم کمک گرفته میشود. اینفوگرافی تایم لاین را می توان به شکل عمودی، افقی یا مارپیچ ترسیم کرد.
اینفوگرافیهای نموداری
رسم یک نمودار برای مقایسه انواع آیتم ها و به تصویر کشیدن یک هدف می باشد. برای تأثیرگذاری بیشتر در این نوع اینفوگرافیک می توان از رنگ ها، شکل ها و آیکون های مختلف استفاده کرد.
اینفوگرافی آموزشی
برای شرح مراحل مورد نیاز برای رسیدن به یک هدف یا تولید یک محصول مورد استفاده قرار می گیرد. توجه نمائید در این نوع اینفوگرافی رعایت ترتیب مراحل بسیار مهم است.
اینفوگرافی فرآیندی
این نوع اینفو گرافیک شبیه اینفوگرافی آموزشی می باشد، با این تفاوت که در اینفوگرافیک فرآیندی تصمیمگیری حرف اول را میزند.
اینفوگرافی مقایسهای
برای مقایسه و ارزیابی محصولات و یا خدمات یا افراد کاربرد دارد. ای نوع اینفوگرافی با مقایسه تفاوت ها و شباهت، به شناسایی نقاط قوت و ضعف آیتمهای مختلف در برابر گزینههای دیگر کمک میکند.
اینفوگرافی عددی
برای ارائه آمار و ارقام طراحی می شود.
اینفوگرافی رزومه
برای نشان دادن تجارب شغلی، قابلیتهای حرفهای و مدارک، سوابق و توانمندیهای تخصصی
مؤلفههای یک اینفوگرافی
با توجه به انواع متنوع اینفوگرافیک ها، هر اینفوگرافی از مؤلفه ها و عناصر مختلفی ساخته شده است. اما برخی از این مؤلفهها در همه انواع مختلف اینفوگرافی مشترک بوده و نقش کلیدی و مهمی در ارائه مطلب را بر عهده دارند. از جمله مهمترین این عناصر عبارتند از:
رنگ
رنگ ها تأثیرگذارترین عنصر یک اینفوگرافیک می باشد. با استفاده مناسب از رنگ ها قادر خواهید بود اطلاعات مهم را برجسته جلوه دهید و یا برعکس آن ها را گنگ و یا مبهم نمایش دهید. در انتخاب رنگ برای تولید محتوای گرافیکی باید بسیار هوشمندانه عمل کنید تا بتوانید آیتم های مورد نظر خود را به رخ بکشید.
فونت
از فونت های فارسی خوانا، زیبا و مناسب استفاده کنید، بطوری که در ذهن مخاطبین تأثیر اولیه مثبتی را ایجاد کند.
آیکن
به کار بردن آیکن های مناسب در اینفوگرافیک موجب افزایش تأثیر آنو درک بهتر مطالب می شود.
تصویر
تصاویر نباید فضای کلی اینفوگرافیک را دربرگیرند، چون در این حالت محتوا از شکل اینفوگرافی خارج شده و بیشتر در حالت تصویر به همراه متن جلوه می نماید. درعینحال، تصاویر مناسب میتوانند جای توضیحات اضافی را پر کنند.
فواید اینفوگرافیک دربازاریابی محتوا
اطلاعاتی که به تحریر آوردن آن ها سخت و غیر قابل فهم است را میتوان با سرعت بیشتری در اینفوگرافی انتقال داد، همینطور میتوان اطلاعات را خلاصه کرد و به صورت طبقه بندی شده در اختیار افراد قرار داد تا بنا به نیاز خودشان از آن استفاده کنند.
جذب مخاطبین بیشتر
علایق و سلیقه های مخاطبین شما متفاوت می باشد، برای برخی از آن ها مطالعه ی پست های طولانی در وب سایت ها خسته کننده است و محتواهای دیداری و توضیحات مختصر را ترجیح می دهند. بنابراین با اینفوگرافیک می توانید توجه مخاطبین با علایق و سلایق گوناگون را جلب نمائید.
انتشار محتوای قدیمی با تصاویر جذابتر
با آپدیت کردن یک اینفوی جدید در وب سایت با محتواهای قدیمی به بهبود و بهینه سازی وب سایت خود کمک کنید.
بک لینک سازی متفاوت و افزایش ترافیک واقعی
با انتشار محتوای اینفوگرافیک در سایت های معتبر، به دلیل جذابیت دیداری محتوا، موفق به جذب مخاطبین زیادی خواهد شد. بنابراین ترافیک واقعی سایت شما افزایش یافته و اعتبار و رتبه سایت شما بالا خواهد رفت.
دیدگاهتان را بنویسید