اهداف بازاریابی چیست؟ 8 هدف رایج مارکتینگ در کسب و کار

هر کسب و کاری از طریق اجرای طرح بازاریابی خود، به دنبال مقاصد و اهداف مشخصی میباشد. این اهداف معمولاً بر اساس نیازها و هدفهای کسب و کار تعیین میشوند. به عنوان مثال، یک کسب و کار کوچک ممکن است به دنبال افزایش فروش و شناخت برند باشد، در حالی که یک شرکت بزرگ به دنبال توسعه بازار، کاهش هزینه ها، ارتقای رضایت مشتریان و تحقق مزیت رقابتی است. این اهداف ممکن است با توجه به وضعیت بازار و شرایط خاص کسب و کار تغییر کنند.
توجه کنید شما زمانی می توانید یک بازاریاب موفق باشید که بتوانید اهداف بازاریابی کسب و کارتان را به درستی شناسایی کرده و استراتژیهای مناسبی برای تحقق آنها ارائه دهید. همچنین، باید بتوانید اهداف را با استراتژیهای بازاریابی هماهنگ کرده و ابزارهای مناسبی برای اندازهگیری عملکرد استفاده کنید.
مقاله پیشنهادی:بازاریابی(Marketing) چیست ? 10 تکنیک کاربردی در مارکتینگ
رمز موفقیت یک کمپین موفق بازاریابی تعیین اهداف مشخص است. امروزه تمامی کسب و کارها به این نتیجه رسیده اند که برای موفقیت باید از تکنیک های بازاریابی بهره بگیرند، اما نمی دانند از کجا باید شروع کنند. تعیین اهداف واضح، واقع بینانه و قابل اندازه گیری اولین قدم برای بکارگیری تکنیک بازاریابی است. هنگامی که اهداف خود را مشخص کردید، به یک استراتژی بازاریابی نیاز دارید که شما را به سمت نقاط عطف خود سوق دهد. در اینجا لیستی از اهداف رایج بازاریابی و استراتژی های مناسب را برای انجام بازاریابی مورد بررسی قرار خواهیم داد.
اهداف بازاریابی و چگونگی دستیابی به آن ها
اهداف بازاریابی مسیر و زمان یک کسب و کار را برای رسیدن به مقاصد مشخصی تسهیل می کند. در واقع مشخص کردن این اهداف، نقطه شروع کمپین بازاریابی است، که بایستی در راستای پشتیبانی از سایر اهداف تجاری موجود مدیریت شوند. همانطور که ذکر شد اهداف مورد نظر باید قابل اندازه گیری، مشخص و واقع بینانه تعریف شوند؛ بعبارتی چشم انداز واضح و روشنی از هر چیزی که انتظارش را داریم، داشته باشیم. در حالت کلی اهداف بازاریابی به منظور دستیابی به چندین هدف و معیار تعریف میشوند. در ادامه برخی از این اهداف را برای شما به طور شفاف توضیح میدهیم.

برخی از اهداف بازاریابی عبارتند از:
افزوش فروش و سود
هدف اصلی هر استراتژی بازاریابی، افزایش فروش و درآمد شرکت است. بازاریابی برای جذب مشتریان جدید، حفظ مشتریان فعلی و افزایش فروش محصولات و خدمات شرکت تلاش میکند. این اهداف با استفاده از استراتژیهای مختلفی از جمله تبلیغات، ترویج، روابط عمومی و استراتژیهای فروش قابل دستیابی هستند.
با افزایش فروش، شرکت قادر است به سودآوری بیشتر، رشد و توسعه بیشتر، بهبود رقابتپذیری و بهبود نقشهای بازار خود برسد. از این رو، تعیین اهداف بازاریابی برای افزایش فروش امری بسیار حیاتی است.
برند خود را بسازید
بنابه تحقیقات طی سالیان اخیر می توان گفت هرچه بیشتر در معرض چیزی قرار بگیریم احساس مثبت تری نسبت به آن خواهیم داشت. این نظریه غالباً در تبلیغات استفاده می شود و به برند ها این اجازه را می دهد تا نحوه ادراك آنها توسط مشتریان را بهبود بخشند. برندسازی یکی از مهم ترین مؤلفه های اهداف بازاریابی است که کسب و کار شما را به سمت افزایش فروش تان سوق می دهد.
با برندسازی موفق خواهید شد، پیام کسب و کارتان را در سطح گسترده تری به مشتریان خود انتقال دهید. همچنین می توانید به بازار هدف خود دست بیابید و با تولید محتوا برای برند خود در پلتفرم های رسانه های اجتماعی، در ذهن مشتریان خود تأثیر ماندگاری داشته باشید.
ایجاد لید های مؤثر (افزایش مشتری های راغب)
لیدهای مؤثر به همین راحتی به دست نمی آیند و نیازمند ارائه محتوای منحصربفرد و مفید می باشد. از طریق ارائه محتوای باکیفیت و اشتراک گذاری آن در سطح اینترنت، خواهید توانست مشتری های راغب را افزایش دهید. از این رو می توان گفت یکی از راه های رسیدن به اهداف بازاریابی مورد نظر تهیه یک لیست تماس از مشتریان فعلی می باشد. لازم به ذکر است اگر می خواهید مشتری بالقوه، اطلاعات تماس خود را در اختیار شما بگذارند، باید در ازای آن چیزی با ارزش ارائه دهید.

شبکه های اجتماعی و وب سایت ها یک کانال و روش عالی برای جذب مخاطب بیشتر از طریق ایجاد محتوای ارزشمند است. مشتریان بالقوه اغلب مایلند آدرس ایمیل ، شماره تلفن و موارد دیگر خود را با محتوای رایگان و با کیفیت بالا مبادله کنند.
افزایش سطح آگاهی
ارزش محصولات و یا خدمات شما به هنگام برقراری ارتباط با هدف مشخص می شود به ویژه هنگامی که یک کالای جدیدی را راه اندازی کرده اید. اگر رقبای شما در بازار، محصولاتی با کیفیت پایین را عرضه کنند که اکثریت سهم بازار را به خود اختصاص داده اند، بدون شک در این چنین بازاری به موفقیت دست خواهید یافت. تجارت شما یک جایگزین برتر برای وضعیت موجود در بازار محسوب می شود. با این حال ، برای جذب مشتری بالقوه به موارد دیگری بیشتر از توصیف محصول نیاز دارید. باید مهارت شناسایی نیازها و چگونگی حل مشکلات مخاطبان کسب و کار خود را در رأس اهداف بازاریابی خود قرار دهید.
به طور کلی بهترین راه برای این کار نشان دادن ارزش و ایجاد ارتباط با بازار هدف خود از طریق تولید محتوای مفید است. بایستی بتوانید تشخیص دهید که مشتری احتمالی شما در تلاش برای حل چه مشکلی است و برای حل آن چه چیزی را گوگل می کند. سپس هدف تان بر روی تولید محتوای پیرامون آن موضوع برنامه ریزی کنید.
فروش به مشتریان موجود
از دیگر مؤلفه های اهداف بازاریابی این است که بعد از جذب مشتریان بالقوه بایستی سعی کنید آن ها را به فروش تبدیل کنید. البته توجه داشته باشید نباید اصرار به فروش محصولات و یا خدمات خود داشته باشید چون در این صورت رابطه ی به وجود آمده را خراب خواهید کرد. فشار بیش از حد در جبهه فروش، سبب دلسردی و بی اعتمادی مشتری می گردد.

شما می توانید با بهره گیری از برخی از تکنیک ها از جمله ساخت پرسونای مشتری، نیازها و خواسته های آن ها را شناسایی کرده و فروش خود را در راستای رفع این نیازها افزایش دهید. بنابراین بدون از دست دادن مشتریان خود به راحتی می توانید فروش خود را افزایش دهید.
با ارائه تبلیغات و تولید محتوای جذاب می توانید به مشتریان فعلی خود در وب سایت های مختلف راهی عالی برای نشان دادن طیف وسیعی از محصولات و یا خدمات کسب و کار تان فراهم کنید. تکنیک دیگری که می توانید به کار بگیرید تهیه لیست ایمیل می باشد. ایجاد لیست ایمیل راهی عالی برای اطلاع رسانی به مشتریان فعلی در مورد محصولات و خدمات کسب و کارتان و همچنین انتقال ایده ها و راه حل هایی که ممکن است برای آنها مرتبط باشد، است.
شناسایی بازار هدف
یکی از اهداف اصلی بازاریابی، شناسایی بازار هدف و مشتریان هدف است؛ با تعیین بازار هدف، کسب و کار میتواند استراتژیهای مناسب را برای جذب و حفظ این بازار تدوین کند.
تحقق مزیت رقابتی
مزیت رقابتی به معنای داشتن ویژگیها، منابع یا استراتژیهایی است که شما را از رقبای خود متمایز میکند و به شما اجازه میدهد در بازار رقابتی موفقیت بیشتری داشته باشید. تحقق مزیت رقابتی از طریق استراتژیهای بازاریابی مناسب و تمرکز بر عواملی مانند محصول، قیمت، کیفیت، خدمات مشتری، نوآوری و تفاوتهای دیگر امکانپذیر است.
البته تحقق مزیت رقابتی به طور مستقیم یکی از اهداف اصلی بازاریابی نیست، بلکه این مزیت از طریق استراتژیها و فعالیتهای بازاریابی بدست میآید. هدف اصلی بازاریابی افزایش فروش، رضایت مشتریان، جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان فعلی است. اما بازاریابی میتواند نقش بسیار مهمی در ایجاد و تحقق مزیت رقابتی داشته باشد.
بهبود شرایط کسب و کار
اهداف بازاریابی به دنبال بهبود عملکرد مالی، افزایش بهرهوری، کاهش هزینهها، بهبود ساختار سازمانی و بهبود فرآیندهای عملیاتی یک کسب و کار است. این اهداف همچنین برای نظم بخشیدن به وظایف و فعالیتهای مرتبط با بازاریابی مورد استفاده قرار می گیرند. بطور کلی بازاریابی یک فرآیند پیچیده است شامل تعیین و تنظیم برنامهها و فعالیتهای بازاریابی، تعیین مسئولیتها و دستورالعملها، ایجاد برنامههای اجرایی و نظارت بر عملکرد است.
چند تکنیک برای دستیابی به اهداف بازاریابی
درک صحیح اهداف بازاریابی شما را در مسیر صحیح قرار میدهد و به شما امکان میدهد تصمیمات درستی را درباره استراتژیها، تکنیکها و روشهای بازاریابی بگیرید. در زیر چند نکته مهم در رابطه با درک درست اهداف بازاریابی آورده شده است:
توجه به رویکرد SMART در تعیین هدف بازاریابی
اهداف بازاریابی باید قابل اندازهگیری (Specific)، قابل اندازهگیری (Measurable)، قابل دستیابی (Achievable)، مرتبط (Relevant) و با زمان مشخص (Time-bound) باشند. با تعریف اهداف به این صورت، میتوانید آنها را به طور دقیق پیگیری کنید و پیشرفت خود را اندازهگیری کنید.
تطبیق اهداف با استراتژی کسب و کار
اهداف بازاریابی باید با استراتژیهای کسب و کار مرتبط و هماهنگ باشند. بررسی استراتژیها و اهداف کسب و کار به شما کمک میکند تا اهداف بازاریابی خود را در چارچوب کلی کسب و کار قرار دهید و به تحقق استراتژیهای بلندمدت کمک کنید.
تحلیل بازار و مشتری و رقبا
درک صحیح اهداف بازاریابی نیازمند تحلیل دقیق بازار و مشتریان است؛ با بررسی و درک نیازها، خواستهها و رفتار مشتریان، میتوانید اهداف بازاریابی خود را به درستی تعیین کنید و استراتژیهای مناسب را اجرا کنید. بررسی رقبا، مشتریان، روند بازار، روند رشد و عوامل محیطی میتواند به شما اطلاعاتی کامل و قابل اعتمادی درباره محصولات و خدماتتان، نیازهای مشتریان و فرصتها و تهدیدهای موجود بدهد.
چرا تعیین هدف در بازاریابی اهمیت دارد؟
تعیین اهداف در بازاریابی به فعالیتهای تیم بازاریابی و شرکت هدف و جهت میدهد و مسیر بازاریابی را مشخص میکند. در صورتی که تیم بازاریابی هدف مشخص نداشته باشد، دچار سردرگمی شده و سر رشته کار از دستشان در می رود. تعیین اهداف واقعی و قابل اندازهگیری برای تیم بازاریابی، امکان بررسی این امر را فراهم میکند که آیا تلاشهای آنها موفق بوده و چه تأثیری روی فروش و درآمد شرکت داشته است. اگر برنامه واضح و مشخصی برای بازاریابی داشته باشید، اهدافتان را میشناسید و میدانید چه کارها را باید انجام دهید تا به این اهداف برسید و در نهایت درآمد شرکت را افزایش دهید. به همین دلیل است که ما بهطور مداوم بر تعیین اهداف در بازاریابی تأکید میکنیم. دو مزیت مهم تعیین هدف برای بازاریابی:
جهتدهی و هماهنگی
اهداف بازاریابی به تیم بازاریابی و سایر اعضای شرکت جهت و هدف مشترکی را ارائه میدهند. با تعیین هدفهای واقعی و قابل اندازهگیری، اعضای تیم بازاریابی میتوانند فعالیتها و تلاشهای خود را بر اساس اهداف اصلی و استراتژیهای مشخص شرکت هماهنگ کنند. این هماهنگی باعث میشود که تمامی اعضا در جهت مشترکی حرکت کنند و همگام باشند.
برنامهریزی و سازماندهی
تعیین هدفهای بازاریابی، امکان برنامهریزی و سازماندهی موثرتر فعالیتهای تیم بازاریابی را فراهم میکند. با داشتن اهداف واضح و مشخص، تیم میتواند برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت خود را بر اساس اهداف تعیین شده ترتیب دهد و برای رسیدن به آنها اقدام کند. همچنین، سازماندهی منابع، زمان و تواناییها بر اساس اهداف، باعث بهبود بهرهوری و افزایش کارایی تیم بازاریابی میشود.

چکیده
اگر در زمینه بازاریابی اهداف بزرگی دارید باید یک کمپین یکپارچه و واحدی را برای اهداف خود در نظر بگیرید. این به معنای دستیابی به مشتریان بالقوه و موجود از طریق تبلیغات و محتوای مبتنی بر تجربه از طریق شبکه های اجتماعی و وب سایت ها است. اکثریت شرکت هایی که با آنها شریک هستیم بهترین نتیجه را از یک کمپین یکپارچه می گیرند. این رویکرد به آنها امکان می دهد برند خود را بسازند، همچنین منجر به تولید، آموزش بازار و افزایش فروش بیشتر به مشتریان فعلی می گردد.
اهداف بازاریابی شما هرچه باشد، مهمترین چیز این است که پیام خود را در مقابل افراد مناسب قرار دهید. اینجاست که کمپین بازاریابی می تواند به شما در جذب مشتریان مربوط به حوزه کسب و کارتان کمک کند. در این کمپین ها می توانید اطلاعات مربوط به مشتریان خود از این قبیل که آیا آن ها ایمیل های خود را چک می کنند یا ما را در شبکه های اجتماعی دنبال می کنند، جمع آوری کنید.
در واقع بعد از این که اهداف بازاریابی خود را تعیین کردید، می توانید از طریق یک کمپین بسیار تأثیرگذار و مقرون به صرفه ، پیام خود را در زمان مناسب به افراد مناسب برسانید . خاطر جمع باشید که این کمپین ها به شما در رسیدن به اهداف تان کمک خواهند کرد. بسیاری از موفق ترین شرکت های صنعت تاسیسات از همین کمپین های بازاریابی برای محبوب کردن برندشان، افزایش اعتبار و توسعه کسب و کار خود بهره گرفته اند. به طور کلی هر کسب و کاری به کمک اهداف رایج بازاریابی به موفقیت دست خواهد یافت.
دیدگاهتان را بنویسید