کارشناس تولید محتوا و 8 مهارت تولید کننده محتوای حرفه ای

کارشناس تولید محتوا فردی است که کار تولید محتوا را انجام می دهد (حال تولید محتوای متنی یا تصویری یا ویدئویی). این افراد در شرکت ها و کسب و کارهایی مشغول به کار هستند که می خواهند کسب و کار خود را در بین مخاطبان توسعه داده و برند سازی کنند.
استراتژی محتوا و بازاریابی محتوایی از عناصر اصلی دیجیتال مارکتینگ می باشند و همانطور که محمدرضا شعبانعلی طی مقاله ای که تحت عنوان عصر محتوا در عصر ایران منتشر کرد اینگونه بیان کرد : عصر محتوا، یک فرصت تاریخی برای ایرانی ها می باشد. با این تعریف می توان فهمید که محتوا جایگاه ویژه ای در ادبیات کسبوکار دارد.
این روزهای در آگهی های استخدام عناوین شاغلی تولید کننده محتوا (کارشناس تولید محتوا)، بازاریاب محتوا، استراتژیست محتوا و محتوا گذار زیاد به چشم تان می خورد. اغلب کسب و کارها به دنبال جذب و استخدام نیرو در حوزه محتوا هستند.
چه کسی محتوای شما را ایجاد می کند؟
کارشناس تولید محتوا چه کسی است و چه کسی محتوا را ایجاد می کند؟ از سؤالات اصلی اکثر کسب و کارها یی می باشد که از طریق بازاریابی محتوایی می خواهند خدمات و یا محصولات خود را به مشتریان بفروشند. بازاریابی محتوایی مانند هر کسب و کاری، یک نقطه شروع دارد، بنابراین اولین گام تهیه یک برنامه ویراستاری دقیق برای ایجاد محتوا و بررسی اهداف و استراتژی های مربوطه به کسب و کار خود می باشد.

برای تولید محتوا ، ارزیابی مجموعه کاملی از مهارت های مورد نیاز برای ایجاد محتوای قوی ضروری است. همانطور که می دانید که برای دستیابی به اهداف تولید استراتژی و بازاریابی محتوای خود به کارمندان ، مشاوران ، فریلنسرها ، آژانس ها یا ترکیبی از این گزینه ها نیاز دارید.
8 مهارت حرفه ای و برتر که برای اهداف تولید محتوای شما مورد نیاز هستند. توجه داشته باشید که مشاغل جدید مرتبط با محتوا ممکن است به ترکیبی از مجموعه مهارت های متفاوت از پروژه های گذشته نیاز داشته باشند.
کارشناس تولید محتوا چه مهارت هایی باید داشته باشد؟
حال در این قسمت 8 تا از مهارت هایی که فرد کارشناس تولید محتوا باید در آن تسلط داشته باشد را مورد بررسی قرار دهیم!
- محقق و آشنا به بازاریابی محتوایی باشد
- داشتن مهارت نوشتن، ویراستاری و رعایت اصول نگارش و نویسندگی
- داشتن مهارت تایپ ده انگشتی و سرعت تایپ بالا
- آشنایی با یکی از سیستمهای مدیریت محتوا (CMS)
- آشنایی با سئو (SEO) و تولید محتوای سئو شده
- یادگیری کار با ابزارهای گوگل آنالیتیکس و Search Console
- داشتن مهارت پرس و جو در موتور های جستجو و آشنایی به زبان انگلیسی
- آشنایی با نرم افزار فتوشاپ (photoshop)
- آشنایی به فعالیت در شبکه های اجتماعی
محقق و آشنا به بازاریابی محتوایی باشد
کارشناس تولید محتوا همیشه باید به دنبال به روز کردن دانش و اطلاعات خود باشد.
برای تولید محتوای قوی مهارت تحقیق خود را جهت دستیابی به آخرین اطلاعات در زمینه های مختلف تقویت کنید. وقتی می خواهید در مورد یک موضوع خاص محتوا تولید کنید ، تا آنجا که ممکن است در مورد آن موضوع و حاشیه های مربوط به آن اطلاعات کسب کنید و تمام موارد مثبت و منفی، نقاط ضعف و قوت آن را در نظر بگیرید.
باید بدانید که در کدام قسمت از مبحث می توانید بیشتر مانور دهید. همچنین باید در نظر بگیرید که مشتری بیشتر به چه جنبه ای از محتوای شما توجه دارد.

کارشناس تولید محتوا بایستی انسجام ذهنی و تمرکز بر روی موضوع واحد در محتوا داشته باشد
همواره سعی کند یک جنبه از موضوع را به خوبی توسعه دهد ، خلاصه نویسی کند و بعد از اتمام یک موضوع به سراغ موضوعات دیگری برود. پریدن از این شاخه به شاخه دیگر مخاطب مطالب شما را خسته می کند و از جذابیت و کشش موضوع محتوای شما می کاهد. وقتی مخاطب شما هر جمله از محتوای شما را می خواند ، باید اشتیاق و تمایل داشته باشد که جمله بعدی را بخواند.
اگر ذهن شما سازگار و منسجم نباشد، این ناهماهنگی بر روند تولید محتوای شما نیز تأثیر می گذارد و مخاطبان با خواندن متن شما متوجه ذهن گسیخته و نامنظم شما می شوند. از این رو لازمه داشتن یک ذهن منسجم ، مرتب و آگاه داشتن تسلط بر تمام جوانب یک موضوع است.
داشتن مهارت نوشتن، ویراستاری و رعایت اصول نگارش و نویسندگی
کارشناس تولید محتوا باید مهارت نوشتن داشته باشد و قبل از یادگیری هر مهارت دیگری باید بتواند خوب بنویسد.
یک نویسنده محتوا خوب، باید دامنه واژگان خود را توسعه دهد، نحوه صحیح علائم نگارشی را بداند و بداند هر کلمه را کجا و به چه منظور به کار می برد.
به کارگیری داستان های مرتبط به صورت طنز و یا جدی، استفاده درست از ضرب المثل ها و آوردن کلمات رایج از جمله ویژگی های زبان فارسی است ، می تواند جلوه خاصی به متن شما ببخشد و جذابیت و تفاوت آن را در نظر خواننده بیشتر کند؛ در نتیجه اثر ماندگارتری خواهد داشت.
کارشناس تولید محتوا بایستی مهارت ویراستار داشته باشد تا بتواند اصول نگارش را در محتوای خود رعایت کند.
در نوشتن محتوا باید دقت کنید فعل و فاعل در جای مناسب به کار گرفته و منظور خود را با جملات کوتاه و شفاف به مخاطبان برسانید. زبان فارسی بسیار انعطاف پذیر است، اما این انعطاف پذیری با نوشتن جملات ناقص و بی سروته و عدم رعایت قواعد و اصول نگارشی فرق دارد. بعبارتی زبان فارسی با این که یک زبان بسیار منعطف است، ولی نگارش و ساختاربندی مشخصی دارد.
یک کارشناس تولید محتوا باید با مطالعه متون اصیل فارسی باید ذهن و دانش خود را در مورد این فراز و نشیب های زبان فارسی و ساختار صحیح جملات گسترش دهد. تا جایی که این ساختارهای صحیح ملکه ذهن او شده و ناخودآگاه به هنگام تولید محتوا نکات نگارشی را رعایت کرده و از این ظرافت های زبانی استفاده کند.
نکته:
ویراستار یک مجله و یا روزنامه را در نظر بگیرید که به هنگام برنامه ریزی و هماهنگی مطالب برای بازاریابی تبلیغاتی از طریق تقویم محتوا تبحر دارد. بزرگترین تفاوت کارشناس تولید محتوا با یک ویراستار در این است که او باید بتواند محتوا را در رسانه های اجتماعی، وب سایت انتشار کند. همچنین ، ضروری است که فرد تولید کننده محتوا برای پشتیبانی از روند خرید و به حداکثر رساندن فروش ، از بهینه سازی جستجو را نیز استفاده کند. از این رو تقویم شما برای استفاده از اخبار جدید و موضوعات پرطرفدار ، باید انعطاف پذیر باشد.

داشتن مهارت تایپ ده انگشتی و سرعت تایپ بالا
شرکت ها غالباً به این مهارت توجه نمی کنند، اما امروزه همه چیز با سرعت در حال حرکت است، پس ما نیز باید از هر مهارت و روشی برای افزایش سرعت خود استفاده کنیم.
برای کسی که در فضای دیجیتال می نویسد، تایپ دهانگشتی مانند مهارت های تندنویسی روزنامه نگاران قدیمی می باشد. این مهارت کوچک می تواند مشخصه متمایز کنندهی شما محل کارتان باشد. از این رو کارشناس تولید باید یادگیری تایپ ده انگشتی را نیز در برنامه های خود قرار دهد.
آشنایی با یکی از سیستمهای مدیریت محتوا (CMS)
کارشناس تولید محتوا باید حداقل به یکی از سیستم های مدیریت محتوا من جمله وردپرس ، جوملا و دروپال که مهترین آن های وردپرس می باشد، آشنایی داشته باشد. در نتیجه ، یادگیری و کار با وردپرس برای یک متخصص تولید محتوا ضروری است و حتی می توان گفت که یادگیری آن را بایستی در اولویت بگذارد.
نکته : بد نیست کارشناس تولید محتوا با زبان های طراحی وب سایت CSS HTML نیز آشنایی داشته باشد. اگر چه نیاز نیست کارشناس تولید محتوا، کد نویسی بلد باشد. اما گاهی نیاز می شود که ظاهر قالب و پست های وب سایت را شخصی سازی کند. بنابراین با یادگیری CSS , HTML می توانید در صورت نیاز توانایی ویرایش آن ها را داشته باشید.
آشنایی با سئو (SEO) و تولید محتوای سئو شده
سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو یکی دیگر از مهارت هایی است که کارشناس تولید محتوا باید اصول اولیه آن را بداند. در واقع لازمه تولید محتوا برای وب سایت دانستن حداقل هایی از علم سئو می باشد.
با مراجعه به مقالات ما در زمینه های سئو می توانید مهارت لازم در این زمینه را کسب کنید.
در محتوای نوشتاری، سئو و یا بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو بسیار الزامی است. محتوای امروز باید بدون در نظر گرفتن قالب محتوا یا مکانی که در آن قرار دارد ، از بهینه سازی جستجو پشتیبانی کند. بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو درک تحقیقات کلمات کلیدی و لینک سازی است و مهارت مهمی است که نیاز به یک متخصص SEO دارد.
برای تولید محتوای مبتنی بر متن ، نویسندگان باید قادر به ایجاد مقالات، پست های وبلاگ ، مقالات و کتاب های الکترونیکی باشند که بر اساس یک کلمه کلیدی متمرکز شده باشد. اگر نویسنده مهارت نوشتن مطالب SEO و دانش خاص محصول / خدمات را داشته باشد ، بسیار مفید خواهد بود. این محتوا باید شامل لینک ها داخلی و خارجی باشد و خوانندگان را وادار کند تا آن را از طریق گزینه های اشتراک در شبکه های اجتماعی خود به اشتراک بگذارند.

یادگیری کار با ابزارهای گوگل آنالیتیکس و Search Console
شاید شما هم عقیده داشته باشید که کار با سرویس آنالیتیکس بیشتر برای آنالیزورها و استراتژیستهای محتواست تا یک کارشناس تولید محتوا، اما اگر دوست دارید محتوای خود را ارزیابی کنید و بفهمید چه نوع محتوایی و چه نوع رویکرد نوشتاری بیشتر مورد پسند مخاطب قرار گرفته، به شما توصیه میکنم حتما کار با قسمتهای مختلف این سرویس را یاد بگیرید.
ممکن است فکر کنید که داشتن دانش کار با گوگل آنالیتیکس و Search Console بیشتر برای تحلیلگران و استراتژیست های محتوا الزامی است. اما اگر کارشناس تولید محتوا می خواهد محتوای خود را ارزیابی کنید و بداند که چه نوع محتوا و چه نوع روش نوشتاری کاربر پسند می باشد بهتراست کار با این دو سرویس ذکر شده را یاد بگیرید.
داشتن مهارت پرس و جو در موتور های جستجو و آشنایی به زبان انگلیسی
کارشناس تولید محتوا که در سطح وب فعالیت می کند، بایستی با نحوه درست سؤال کردن از موتورهای جستجو آشنا باشد. اگر در این مهارت قوی باشید، به راحتی می توانید پاسخ های خود را با سؤالات خوب و هوشمندانه دریافت کنید.
یکی از اهداف تولید محتوا، افزایش ترافیک وب سایت و جذب مخاطب از طریق موتورهای جستجوی گوگل می باشد.پس الزامی است یک کارشناس تولید محتوا کار کردن با Google به عنوان بزرگترین موتور جستجوی موجود را به خوبی یاد بگیرد. اگر با قسمت های مختلف گوگل آشنایی داشته باشد به آسانی می تواند منابع مورد نیاز خود از جمله فیلم ، عکس و مقاله را پیدا کند.
همچنین کارشناس تولید محتوا، اگر به زبان انگلیسی آشنایی داشته باشد، می تواند برای تولید محتوا از مقالات خارجی و یا کوئری (پرس و جو) به زبان انگلیسی بهره گیرد.

آشنایی با نرم افزار فتوشاپ (photoshop)
آشنایی مقدماتی با با نرم افزارهای فتوشاپ برای کارشناس تولید محتوا ضروری می باشد. برای تولید یک محتوای کاربر پسند باید بتواند تصاویر جذاب و دلنشین را برای محتوا خود ایجاد کنید. بنابراین، بهتر است محتوا کار علاوه برا ابزارهای اصلی فتوشاپ، کار با تب لایه ها و فیلترها و همچنین نحوه تغییر اندازه تصاویر و ذخیره صحیح تصاویر برای وب و فرمت های مختلف آن را نیز یاد بگیرد.
توجه کنید هر اندازه مهارت شما در کاربرد از نرم افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ و ایلیستریتور و … بیشتر باشد، قطعاً موقعیت های بهتر شغلی را پیش رو خواهید داشت.
به طور کلی استفاده از عکس و ویدئو در محتوای متنی سبب جذب مخاطبان و افزایش زمان توقف آن ها در وب سایت می گردد. به خاطر داشته باشید که ادغام برند خود در این ارائه ها و افزودن متن برای اطمینان از جستجوگر بودن بسیار مهم است.
گرافیست بر روی طراحی ، حضور ، نگاه و احساس محتوا تمرکز دارد و در درجه اول به ارائه واقعی محتوا در وب مربوط می شود و شخصی است که برندهای تجاری و سایر نشانه های بصری را با هم ترکیب می کند.
آشنایی به فعالیت در شبکه های اجتماعی
کارشناس تولید محتوا باید در شبکه های اجتماعی با مخاطبان خود تعامل برقرار کند و با شناسایی نیازهای آن ها بتواند محتوای منحصر به فرد ایجاد می کند. تولید کننده محتوا بایستی در محتواهای خود بتواند دغدغه های مخاطبان را برطرف کند و برای وب سایت خود ترافیک جذب کند.
مهارت های ذکر شده در بالا برای آن دسته از محتوا کارها می باشد در سطح وب سایت فعالیت دارند. برای افرادی که می خواهند در پلتفرمها و شبکه های اجتماعی کار کنند، الزامی است یادگیری کار با نرم افزاری مانند افترافکت برای ایجاد موشن گرافیک، فتوشاپ و ایلوستریتور و hootsuite جهت تولید تصاویر جذاب برای مدیریت اکانت های مختلف رسانه های اجتماعی را در اولویت بالاتر قرار دارند.

به طورکلی عمده نکاتی که بایستی تولید کننده محتوا باید آن ها را رعایت کند عبارتند از:
- کسب اطلاعات عمومی و تخصصی در زمینه تولید محتوا
- تحقیق و گردآوری محتوای ارزشمند و منحصربفرد
- تولید محتوای به روز و در راستای رفع نیازهای مخاطبان
- آشنایی به زبان انگلیسی و ترجمه متون انگلیسی با فارسی
- به روزرسانی اطلاعات و ارتقاء سطح دانش خود براساس وقایع روز
نکاتی که هنگام استخدام کارشناس تولید محتوا بایستی مد نظر قرار گیرد
نگارش، تبلیغات و ارتباطات از مهارت های لازم کارشناس تولید محتوا می باشد اما کافی نیست!
یک کارشناس تولید محتوا باید تفکرات گسترده ای داشته باشد، بتواند ایده پردازی کند، داستان های منحصر بفردی را با جملات شگرف و دم دستی ترین معانی به تصویر بکشد. اهل مطالعه و تماشا کردن و غرق شدن در هر چیزی که او را به تفکر وامی دارد باشد و قادر باشد از هر آنچه می بیند یک معنای دوست داشتنی خلق کند.
یک فرد خالق محتوا، اپراتور تایپ نیست که بدون فکر کردن در مورد جملات از روی یک مطلب تایپ کند، از این رو به هنگام استخدام کارشناس تولید محتوا یادتان باشد که شخص مورد نظر باید استعداد نویسندگی و خلق جملات داشته باشد تا بتواند کسب و کار شما را متحول کند.
تولید محتوای عالی مسئولیت اصلی و بسیار زمانبر برای بازاریابان محتوا می باشد. محتوا بهترین راه برای تعامل با مخاطبان و تأثیرگذاری بر درآمد است و ناگفته نماند که کسب درآمد اینترنتی از طریق تولید محتوا حاصل می شود.

در سال های اخیر ، کسب و کار تولید محتوا توسعه یافته است. حضور گسترده مشاغل در وب و شبکه های اجتماعی و استفاده از سایت ها و وبلاگ ها برای تبلیغ و فروش محصولات ، نیاز به تولید محتوا را بیش از هر زمان دیگری ضروری کرده است.
حرف آخر
کارشناس تولید محتوا یا کارشناس بازاریابی محتوایی کسی است که مهارت برقراری ارتباط با مشتری و هدایت آن از طریق محتوا را دارد. ما سعی داریم در این سایت تمامی نکات مربوط به تولید محتوای گیرا و منحصر بفرد را خدمت شما ارائه دهیم.
تا جایی که می توانید در مورد موضوعات مختلف مطالعه کنید. هرچه بیشتر مطالعه کنید و سطح دانش و اطلاعات خود را بالا ببرید، به همان اندازه می توانید بهتر، جالب تر و متفاوت بنویسید و از مطالب و ساختار و نگارش اصولی و کلمات و جملات متنوعی را در متن خود بکار گیرید.
شما بایستی از تمام مسائل روز دنیا مطلع باشید وبدانید سهل انگاری در این زمینه مجاز نیست. یک کارشناس تولید محتوا برای نوشتن و تولید محتوای آسان باید در هر زمینه دانش و آگاهی داشته باشد. علاوه بر دانش و اطلاعات عمومی، سعی کنید در چند زمینه خاص مهارت کسب کنید. به این ترتیب می توانید بازار کار خود را داشته باشید.
این روزها با گسترش فضای اینترنت و کاربران آن، همچنین توسعه بسیاری از کسب و کارها در دنیای مجازی، تولید محتوا یکی از پردرآمدترین مشاغل دنیا شده است. شما نیز می توایند با کسب مهارت و افزایش دانش و تخصص خود در یک زمینه محتواهای تولیدی خود را خاص کرده و خود را به یک برند تبدیل کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
برندسازی با بازاریابی محتوایی روشی مؤثر در تصویرسازی برند
تقویم محتوایی اینستاگرام و 3 مزیت عمده آن
هنر قصه گویی در محتوا : 4 تکنیک برای تقویت استراتژی محتوا
سئو چیست؟ 5 هدف عمده بهینه سازی سایت کسب و کارهای آنلاین
آموزش تولید محتوا در اینستاگرام با 5 نکته طلایی
تولید محتوا در اینستاگرام و 6 روش تولید محتوای با کیفیت
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مطالبتون مفید و جامع بود … شما در زمینه آموزش هم فعالیت دارید؟ برا فعالیت در زمینه محتوا اولین مواردی که بایستی یاد بگیریم، چیا هستن؟ ممنون میشم راهنمایی کنین. و اینکه دوره های آموزشی خودتون برگذار می کنین؟ وبینار یا کلاس های آنلاین؟ برای یک کارشناس محتوا شدن باید استعداد نویسندگی داشته باشیم به نظرتون؟