Microsoft Clarity رقیب جدی گوگل آنالیتیکس

Microsoft Clarity یک ابزار آنالیز جدید وب سایت که توسط مایکروسافت در 28 اکتبر سال 2020 رونمایی شد. این ابزار مانند گوگل آنالیتیکس به دارندگان وب سایت کمک می کند تا عملکرد سایت خود را با ارزیابی رفتار کاربران بهبود بخشند. در واقع مایکروسافت با انتشار ابزار قدرتمند Microsoft Clarity ،قدرتمند پا به عرصه رقابت با ابزارهای آنلاین تحلیل وب سایت ها گذاشت.
در این مقاله می خواهیم ویژگی ها و جایگاه Microsoft Clarity در بین انواع ابزارهای آنالیز سایت بررسی کنیم ، آیا این ابزار توانایی رقابت با گوگل آنالیتیکس را دارد.
Microsoft Clarity چیست؟
پلتفرم Microsoft Clarity اطلاعاتی در مورد آمار بازدید وب سایت را گزارش می دهد. به این صورت که از رفتار کاربران فیلم گرفته و یک Heat map از آن تهیه می کند. با این توصیفات می توان گفت مایکرو سافت کلریتی قصد رقابت با گوگل آنالیتیکس و پلتفرم Hot jar را دارد ، البته این سخن صرفا یک حدس و گمان است و مایکروسافت کلریتی هنوز در حال آپدیت و به روز رسانی است ولی در حال حاضر نیز ویژگی های خوبی دارد.
هر سه ابزار مایکرو سافت کلریتی ، گوگل آنالیتیکس و هاتجر رفتارهای کاربرانی که وارد سایت می شوند را آنالیز می کنند و اطلاعاتی در مورد اقداماتی که بر روی وب سایت شما انجام داده اند را در اختیار شما قرار می دهند.
ابزار Microsoft Clarity به راحتی به وب سایت متصل می شود و طی دو ساعت اطلاعات وب سایت شما به مایکرو سافت کلریتی ارسال می شود. گوگل آنالیتیکس یک ابزار real time است و در همان لحظه نصب اطلاعات وب سایت خود را می توانید در آن مشاهده کنید.
عمکرد Microsoft Clarity بر روی سرعت وب سایت
مایکروسافت کلریتی علاوه بر گزارش رفتار کاربر، اطلاعاتی در مورد داده های عملکرد وب سایت مانند سرعت سایت و بازدهی صفحات به هنگام بازدید کاربر از سایت را نیز ارائه می دهد. در واقع هرگونه تعامل کاربر در سایت را هوشمندانه محاسبه کرده و به صورت ارقام و نمودار با هدف اشکال زدایی و بهبود صفحات به شما ارائه می دهد. از این رو مایکرو سافت کلریتی به هیچ عنوان سرعت وب سایت شما را کاهش نمی دهد و بدون هیچ محدودیتی، خواه بازدید کننده وب سایت شما در طول روز 10 نفر باشد یا یک میلیون، می توانید از Microsoft Clarity استفاده کنید.
آموزش Microsoft Clarity
شما می توانید برای نصب microsoft clarity بر روی وردپرس افزونه آن را از مخزن وردپرس دانلود کنید و یا با استفاده از ترکینگ کد و یا Google Tag Manager بایستی آن را به صورت دستی در سایت فعال کنید. بعد از اتصال مایکرو سافت کلریتی بر روی وب سایت کافی است 2 ساعت منتظر باشید تا داده های سایت شما به مایکروسافت کلریتی منتقل شوند.
نحوه ست کردن Microsoft Clarity بر روی وب سایت
ابتدا وارد سایت clarity.microsoft.com شوید، در صفحه اول دو دکمه Get Started , Try Demo را مشاهده می کنید:
Get Started: با زدن این دکمه شما وارد مرحله اتصال مایکروسافت کلریتی به وب سایت خود خواهید شد.
Try demo: در نسخه دمو شما می توانید پنل مایکروسافت کلریتی را ببینید.
با کلیک بر روی Get Started وارد قسمت ایجاد پروژه جدید خواهید شد، که بایستی اسم و آدرس وب سایت خود را وارد کرده و یک دسته بندی نیز در قسمت Category برای آن انتخاب کنید.
بعد از انجام همه ی این موارد روی قسمت Create کلیک کنید تا ترکینگ کد (Tracking Code) مایکرو سافت کلریتی برای شما تولید شود. کد مورد نظر را در سایت وردپرسی در قسمت نمایش > ویرایشگر پوسته > در قسمت انتهای Header و قبل از تمام شدن Header وارد کنید. در آخر دکمه اتصال گوگل آنالیتیکس را نیز بزنید. بهمین راحتی می توانید Micsorsoft Clarity را به سایت خود متصل کنید و از آنجایی که این پلتفرم در لحظه عمل نمی کند، کافی است دو ساعت منتظر بمانید تا داده های وب سایت شما به سمت Clarity مخابره شود.
توجه نمائید همانطور که گفته روش های زیادی برای متصل کردن وب سایت ها به این پلتفرم در دسترس است، ما در اینجا از روش ست کردن دستی توسط Tracking Code استفاده کردیم.
آموزش کاربرد پنل Microsoft Clarity
بعد از متصل شدن Microsoft Clarity را به وب سایت این 4 بخش کلی را میبینید:
- Dashboard
- Recordings
- Heat map
- Setting
داشبورد: بررسی و تحلیل سایت
شامل اطلاعات کلی وب سایت و انواع متریک های مختلف می باشد. بیشتر متریک های گوگل آنالیتیکس با Microsoft Clarity اشتراک دارند. همانطور که گفتیم مایکرو سافت کلریتی ابزاری آنلاین برای تحلیل اطلاعات و رفتار کاربران وب سایت شما است و اطلاعات پایهای مثل session، scroll depth، dead clicks و…. را در اختیار شما قرار می دهد.
در Microsoft Clarity متریک هایی مانند نشانگر خطای صفحات و مشکلات کاربران به کار رفته است، اما عمده مزیت این ابزار دیدن فیلم ضبط شده کاربران با چنین متریک هایی است.
- Sessions
- Scroll Depth
- Dead clicks
- Rage clicks
- Excessive scrolling
Sessions : به مجموعه ای از تعاملات کاربران و بازدیدکنندگان از لحظه ورود به سایت تا به هنگام خروج از سایت در طی یک بازه رمانی اطلاق می شود.
Scroll Depth : این قسمت در مایکروسافت کلریتی نیازی به ست کردن ندارد و فعال می باشد. در صورتیکه در گوگل آنالیتیکس باید آن را خودمان در سایت ست کنیم تا فعال گردد.
Dead clicks : کلیک های مرده یا بعبارتی کلیک های بی هدف که بر روی صفحات خالی وب سایت، بدون انجام کار خاصی زده می شود. بعنوان زمانی که در یک وب سایت می چرخیم وقتی حوصله مان سر میرود و روی قسمت های خالی صفحه کلیک می کنیم و یا قسمتی از متن را بدون هیچ قصد و هدفی انتخاب و بر روی آن کلیک می کنیم. Microsoft Clarity این چنین کلیک هایی را به عنوان کلیک های مرده در قالب session می شناسد.
Rate click : تراکم کلیک کاربر بر روی محتوای صفحات وب سایت یا بعبارتی چگالی میزان کلیک های انجام شده در صفحات وب سایت و محتوای آن ها را نشان می دهد و آماری از میزان درگیر شدن کاربر در صفحه سایت شما گزارش می کند.
اسکرول هایی که بی هدف و سریع بعد از باز شدن صفحات انجام می شود. با انجام این اسکرول ها در واقع ما کار خاصی را انجام نمی دهیم و فقط برای اینکه طول صفحه رو ارزیابی کنیم خیلی تند صفحه رو بالا و پایین می کنیم. در مایکروسافت این متریک به صورت درصد نمایش داده می شود.
علاوه بر این موارد Microsoft Clarity متریک های دیگری را نیز نمایش می دهد:
- Page Per Session: تعاملات کابران در هر صفحه
- Java Script Errors (خطای کد جاوا)
- Browsers (نوع مرورگرشان)
- Devices (دستگاه های کاربران موبایل، پی سی و تبلت )
- Operating Systems ( نوع سیستم عامل کاربران ویندوز، لینوکس، اندروید)
- Countries(کشورهای کاربران )
- Popular Pages (صفحات محبوب وب سایت )
Recordings: رد پای فرایندهای انجام شده توسط کاربران
Microsoft Clarity در این قسمت از رفتار کاربران در سایت با حفظ حریم خصوصی یک فیلم تهیه می کند و به صاحبان وب سایت اجازه می دهد میزان بازدید وب سایت را در پنل خود مجدد مشاهده کنند. زمانی که کاربر وارد وب سایت می شود، حرکت ماوس را ضبط می کند و اطلاعاتی درباره اولین صفحه ای که از آن بازدید کرده و آخرین صفحه ی بازدید که از سایت خارج شده و … در اختیار مدیر وب سایت قرار می دهد. برخی از این اطلاعات عبارتند از :
- نقطه ورود و خروج کاربر به صفحات سایت
- روی چه نقاطی کلیک کرده
- میزان اسکرول صفحات
- مدت زمان توقف در وب سایت
- کدام صفحات را بازدیده کرده
- ساعات بازدید از صفحه
Heat maps: میزان تراکم کاربران در سایت
هیت مپ یک درک کلی از ترافیک وب سایت را به مدیر سایت می دهد . گزارشات Heat map آمار نقاطی از صفحه وب سایت تان که بیشترین و کمترین کلیک را داشته در در اختیار شما قرار می دهد. در این قسمت با استفاده از رنگ های قرمز، نارنجی، زرد، سبز و آبی میزان و شدت کلیک ها را به نمایش می گذارد. رنگ قرمز نشان دهنده بیشترین و در مقابل رنگ آبی نشان دهنده کمترین کلیک است. با این گزارش شما خواهید فهمید که بازدیدکنندگان وب سایت کدام صفحه را سریع ترک کردند.
در Microsoft clarity گزارش بیشترین قسمت اسکرول صفحه در حال حاضر فعال نیست و این گزینه احتمال دارد در آینده نه چندان دور فعال شود.
گزینه ی دیگری به نام filter وجود دارد که با استفاده از آن می توانید نوع کلیک صفحات وب سایت خود را شناسایی کنید.
Settings: تنظیمات
قسمت تنظیمات مربوط به پنل Microsoft clarity است که با برداشتن ،Tracking code می توانید آن را به وب سایت خود منتقل کرده و به گوگل آنالیتیکس وصل کنید. همچنین در این قسمت می توانید دسترسی افراد تیم تان را مدیریت کنید.
جمع بندی
مایکروسافت کلریتی پلتفرم آنالیز وب سایت که با ضبط حرکت کاربران توسط ابزار ضبط صفحه نمایش در سایت، تعداد کلیک ها بر اساس معیار Rage click و Heat map تعامل کاربران را با ذخیره اطلاعات کلیک و حرکات موس را نشان می دهد. با گزارشات Heat map می توانید صفحات پربازدید سایت را شناسایی کرده و از آن برای درج تبلیغات و یا CTA استفاده کنید. متریک هایی از قبیل Bounce rate و Conversation rate در ابزار آنالیز Microsoft Clarity وجود ندارد از این رو توصیه می کنم این ابزار با گوگل آنالیتکس تلفیق کنید تا بهترین استراتژی را برای وب سایت خود برنامه ریزی کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه در صفحه اول گوگل دیده شویم؟ 5 پیشنهاد کاربردی
ارتباط سئو و برندینگ چیست؟ 3 راهکار شناسایی برند توسط گوگل
استراتژی سئو و 6 مرحله بهینه سازی وب سایت
استراتژی سئو سایت و 3 مرحله برای پیاده سازی استراتژی سئو
لینک سازی چیست؟ 2 نوع لینک بیلدینگ (Link Building) در سئو
سئو چیست؟ 5 هدف عمده بهینه سازی سایت کسب و کارهای آنلاین
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مایکروسافت کلاریتی بهتر از آنالیتیکس هستش
وقتی وارد گوگل انالیتیکس میشم کلا گیج میشه آدم
کلریتی در حال تکامل هست و با امکانات آنالیتیکس فاصله داره ولی بخش هیت مپ microsoft clarity و همچنین بخش recording کلریتی خیلی خوب عمل میکنه
یکی از مزایای مایکروسافت کلریتی این هست که کار باهاش خیلی راحته و تقریبا هر کسی میتونه به راحتی باهاش کار کنه