استراتژی سئو و 6 مرحله بهینه سازی وب سایت

استراتژی سئو فرآیند سازماندهی محتوای وب سایت بر اساس یک موضوع است. سئو به موتورهای جستجو مانند گوگل کمک می کند تا هدف کاربر از جستجوی یک کلمه یا عبارتی را درک کنند.
امروزه اکثر کسب و کارها می خواهند به طور ارگانیک، نرخ کلیک بالایی را در الگوریتم جستجوی گوگل کسب کنند. همانطور که می دانید گوگل تقریباً از ۲۰۰ فاکتور را برای رتبه بندی سایت ها استفاده می کند. برخی از این فاکتور ها ثابت شده اند و برخی دیگر نیز بحث برانگیزند. در این مقاله قصد داریم مراحل تدوین و اجرای یک استراتژی سئو سایت برای کسب و کارها را مورد بررسی قرار دهیم.
فهرست مطالب
انواع سئو
قبل از پیاده سازی استراتژی سئو بایستی بدانید که سه نوع سئو وجود دارد:
- سئو داخلی (On-page SEO)
- سئو خارجی (Off-page SEO)
- سئو تکنیکال (Technical SEO)

سئو داخلی
سئو داخلی بر روی محتوای درون صفحه انجام می شود. این نو سئو بر نحوه بهینه سازی محتوا برای برخی از کلمات کلیدی در راستای بهبود رتبه سایت متمرکز است.
سئو خارجی
سئو خارجی بر لینک سازی بر روی سایت از سایت های دیگر (بک لینک گرفتن) متمرکز است. این بک لینک ها به وب سایت شما کمک می کند تا اعتماد موتور جستجو را جلب کرده و رتبه بندی وب سایت شما بهبود یابد.
سئو تکنیکال
سئو تکنیکال بر طراحی وب سایت متمرکز شده و در واقع قسمت بک اند (backend) وب سایت را بررسی می کند. این نوع سئو سعی دارد تا نحوه تنظیم تک تک صفحات وب را لحاظ تکنیکال یا فنی را درک کند.
در به روز رسانی الگوریتم موتورهای جستجو گوگل، کدهای وب سایت و محتوای با کیفیت برای رتبه گرفتن یک وب سایت در موتور جستجو بسیار مهم است.
مهم ترین مورد برای گوگل در پیاده سازی استراتژی سئو
در گذشته گوگل به محتوا، کلمات کلیدی و لینک سازی خیلی اهمیت می داد. اکنون با به روز رسانی الگوریتم های گوگل، بهینه سازی یک سایت برای موتورهای جستجو، دیگر مثل گذشته نیست. در واقع سئو سازی سایت بسیار متفاوت از روشی است که قبلا استفاده می شد و استراتژی سئو سایت صرفاَ تمرکز بر کلمات کلیدی نمی باشد.
با بهینه سازی یک صفحه بر اساس عناوین و کلمات کلیدی در آن عناوین، می توانید رتبه خوبی را در موتورهای جستجو کسب کنید. توجه کنید با کاربرد کلمات کلیدی طولانی (Long-tail keywords) مرتبط با موضوع، میتوانید شانس دیده شدن خود را در یک موتور جستجو افزایش دهید.

6 مرحله اجرای استراتژی سئو
می خواهیم 6 گام برای اجرای استراتژی سئو داخلی و خارجی را مورد بررسی قرار دهیم:
- تهیه یک لیست از موضوعات
- تهیه یک لیست از کلمات کلیدی دنباله دار
- ایجاد یک صفحه و محتوا برای هر موضوع
- برای موضوع های مرتبط وبلاگ ایجاد کنید
- انتشار حداقل هفته ای یک بار مقاله برای افزایش اعتبار صفحه
- برنامه ریزی برای لینک سازی (link building) و ایجاد پست مهمان

لیستی از موضوعات را تهیه کنید
اولین قدم در استراتژی سئو برای رشد ارگانیک وب سایت تان، ایجاد لیستی از موضوعاتی مرتبط با اهداف تجاری و بازاریابی کسب و کار شما می باشد. سپس لیستی از کلمات کلیدی کوتاه و اصطلاحات مربوط به محصولات یا خدمات کسب و کار خود را تهیه کنید. برای تعیین حجم جستجو کلمات مرتبط و یافتن مشتقات این کلمات در حوزه فعالیت خود، از ابزارهایی ی مانند Google Keyword Tool و یا kwfinder و …. بهره بگیرید.
تهیه یک لیست از کلمات کلیدی دنباله دار
بهترین استراتژی سئو در استفاده از کلمات کلیدی، تهیه یک لیست از کلمات کلیدی دنباله دار می باشد. بعد از تهیه این لیست، برای کلمه کلیدی چند سیلابی که عمیق تر به کلمه کلیدی اصلی موضوع میپردازند، محتوا نویسی کنید.
به عنوان مثال ما در این سایت، به طور منظم محتوای مرتبط با سئو تولید می کنیم، اما کسب رتبه بالا در گوگل برای چنین موضوع محبوب و پرطرفدار بسیار دشوار است. از این رو با تولید محتوا برای کلمات کلیدی چند سیلابی، استفاده از تصاویر با کیفیت می توان نتیجه مطلوبی را در موتورهای جستجو گوگل کسب کرد.
ایجاد یک صفحه و محتوا برای هر موضوع
با ایجاد یک صفحه برای چند کلمه کلیدی نمی توان در موتورهای جستجو رتبه بالایی را کسب کرد. از این رو برای تک تک کلمات کلیدی انتخاب شده یک مطلب در وب سایت تان منتشر کنید.
تولید محتوا برای هر عبارت به صورت تکی، اجازه می دهد تا مشتریان بالقوه و مشتریان واقعی شما بدون توجه به جستجوی کلمات کلیدی ، وب سایت شما را در موتورهای جستجو پیدا کنند.

برای موضوع های مرتبط وبلاگ ایجاد کنید
وبلاگ نویسی یک روش عالی برای کسب رتبه بالا برای کلمات کلیدی و ایجاد تعامل بیشتر با کاربران وب سایت است. هر پست وبلاگ، یک صفحه وب جدید است که شانس وب سایت شما را برای دیده شدن در موتورهای جستجو افزایش می دهد.
اگر برای کسب و کار خود در حال حاضر وبلاگی ندارد، یک وبلاگ ایجاد کنید. در وبلاگ خود درباره هر موضوع فرعی به طور مفصل بنویسید، اینگونه شانس دیده وب سایت شما در گوگل افزایش خواهد یافت.
هر هفته مقاله ای را برای افزایش اعتبار صفحه منتشر کنید
به طور کلی نوشتن درباره موضوعات مشابه که برای مشتریان شما از مراحل مهم استراتژی سئو می باشد و اعتبار شما را در گوگل افزایش خواهد داد. از این رو سعی کنید حداقل هفته ای یک بار مطلب در وبلاگ خود منتشر کنید. توجه کنید که شما برای مخاطبان کسب و کار خود تولید محتوا می کنید، نه برای موتورهای جستجو.
درباره آنچه مخاطبان هدف یا مشتریان بالقوه شما علاقه مند هستند محتوا تولید کنید. اطمینان حاصل کنید که به اندازه کافی از کلمات کلیدی مرتبط استفاده کرده اید و مخاطبان هدف شما به تدریج شروع به توجه و کلیک بر روی آنها خواهند کرد.
لیستی از موضوعات مرتبط با کسب و کار خود را تهیه و آن ها را با توجه به نیازهای تجاری خود اولویت بندی کنید. در مرحله بعدی برای تولید محتوا و ایجاد صفحات بیشتر یک جدول زمانی در نظر بگیرید. فهرست خود را براساس صفحاتی که به شما در دستیابی به اهداف تجاری تان کمک خواهند کرد، طبقه بندی کنید.
لینک سازی (link building) و ایجاد پست مهمان استراتژی سئو خارجی
پنج مورد ذکر شده در بالا، به تاکتیک های سئو داخلی اختصاص دارد. لینک سازی یا بعبارتی بک لینک گرفتن از دیگر سایت ها استراتژی SEO خارجی می باشد و همچنین فاکتور بسیار مهمی در چگونگی رتبه بندی صفحات شما در موتورهای جستجو است.
در ایجاد پست های مهمان، با وبلاگ نویسان دیگر ارتباط برقرار کنید و در وبلاگ آن ها به صفحات وب سایت خود لینک سازی کنید.
جمع بندی
مهم ترین موضوعی که در اجرای استراتژی سئو سایت بایستی مورد توجه قرار گیرد، نحوه استفاده از کلمات کلیدی برای کسب جایگاه بهتر در نتایج جستجو گوگل است. اگر درصدد بهینه سازی وب سایت خود برای موتورهای جستجو هستید، بهتر است بدانید کلمات کلیدی کوتاه برای گرفتن رتبه بالا در گوگل بسیار رقابتی می باشند. از این رو شما به احتمال زیاد صرفاً با تولید محتوا برای این کلمات کوتاه، موفق به کسب جایگاه مناسب در موتورهای جستجو گوگل نخواهید بود.
دیدگاهتان را بنویسید