لید (Lead)چیست؟ 4 نکته برای ایجاد سرنخ در دیجیتال مارکتینگ

لید(Lead) یا سرنخ یکی از اصطلاحات کلیدی است که اغلب در حوزه بازاریابی، مدیریت ارتباط با مشتری و دیجیتال مارکتینگ مورد استفاده قرار می گیرد. می خواهیم بدانیم Lead چیست و کاربرد آن در بازاریابی دیجیتالی چه مفهومی دارد!
یک استراتژی کامل از بازاریابی دیجیتال فراتر از تبلیغات در اینترنت است، این شامل همراهی مشتری با شما در تمام طول مسیر ، در این مقاله سعی کردیم به گفتگو درباره استراتژی بازاریابی دیجیتالی و در مورد اینکه Lead چیست، چگونه آن را شناسایی کنید و از همه مهمتر دلایل شناسایی بپردازیم؟
مفهوم لید چیست؟
اصطلاح لید (Lead) به افراد یا سازمانی هایی اطلاق می شود که به محصولات و یا خدمات کسب و کار شما علاقه مند هستند و برای کسب اطلاعات اولیه به سراغ شما می آیند. این افراد در مورد محصولات و یا خدمات کسب و کار شما سوالاتی را می پرسند و علاقه خود را با به اشتراک گذاشتن اطلاعات تماس مانند ایمیل، شماره تلفن و حتی پروفایل شبکه اجتماعی ابراز می کنند.

به همین دلیل است که وقتی کسی برای اولین بار در مورد محصولات یا کسب و کار ما سؤال می کند و به نظر می رسد ممکن است قصد داشته باشد به مشتری ما تبدیل شود را را Lead یا سرنخ یا مشتری راغب مینامیم. در واقع یک lead، کسی است که به محصول و یا خدمات کسب و کار، از هر طریقی، علاقه مند شده است.
در زبان انگلیسی، اصطلاح Lead بین فروشندگان، بازاریابان، آژانس های تبلیغاتی و مدیریت ارتباط با مشتری معنای کم و بیش یکسانی دارد. در زبان فارسی با توجه به کاربرد Lead ، سه تعریف متفاوت برای آن وجود دارد:
پاخور
پاخور یکی از قدیمی ترین واژههایی است که تقریباً با همان معنی Lead مورد در بین تجار و بازاریان به کار برده می شود. به عنوان مثال مغازه داران سعی می کنند با پخش تراکت، مشتریان را جذب کنند و به اصطلاح می گویند پاخور مغازه افزایش می یابد. بنابراین منظور از واژه پاخور، مشتریانی می باشند که برای اولین بار پخش تراکت بار به مغازه مراجعه می کنند، در حالیکه نمی دانیم آیا این مشتریان قصد خرید دارند یا

زنگ خور
اگر کسب و کاری برای تبلیغ کار خود در روزنامه آگهی داده باشد، در صورتی که تعداد افرادی که از بابت این آگهی با سازمان مربوطه بیشتر باشند می گویند زنگ خور آگهی مربوطه زیاد بود.
کلیک خور
اگر مخاطبین شما از طریق موتورهای جستجو ، برند شما را جستجو کرده و وارد وب سایتان گردند، در این صورت اصطلاح کلیک خور را به کار می برند.
تعریف لید
واژه لید را برای سازمان ها، شرکت ها یا افرادی استفاده می شود که از طرق مختلف با محصولات یا خدمات یک کسب و کار آشنا میشوند و قصد خرید از آن را دارند. در واقع Lead یک مشتری بالقوه ای است که می توانیم او را به سمت خرید هدایت کنیم. هر اندازه Lead بیشتری برای کسب و کار خود جذب کنیم، احتمال اینکه بتوانیم آنها را به مشتریان واقعی تبدیل کنیم بیشتر است. هنگامی که مشتری اطلاعات تماس خود را در اختیار مالکان یک کسب و کار قرار می دهند می توانید او را سرنخ بنامید.
Lead / لید
کسانی که در حوزه دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنند، اصطلاح لید را بکار می برند. وقتی کسی میگوید من به عنوان متخصص Lead Generation فعالیت دارم، یعنی میتوانند تعداد افراد بیشتری را به کسب و کار یا محصول شما کنجکاو کرده و آن ها را وادار به تحقیق نمایند.

Lead / سرنخ
کسانی که در حوزه فروش و فروشندگی فعالیت میکنند، واژه سرنخ را استفاده می کنند. چون در باور ذهنی آن ها، اگر مشتری یک بار به یک فروشگاه یا به سایت سر بزند و شماره تماس یا ایمیل خود را در اختیار آن ها قرار دهد، در واقع یک سرنخ برای فروش ایجاد شده است. حال باید مالکان کسب و کار مربوطه سرِ این نخ را دنبال کنند و با پیگیری های برنامه ریزی شده، سعی کنند به آن ها محصول بفروشند.
Lead / مشتری راغب
فعالان بازاریابی گاهی ترجیح می دهند از اصطلاح مشتری راغب به جای سرنخ استفاده کنند. زیرا در واژه سرنخ نوعی اجبار وجود دارد؛ بدین صورت که گویی فردی که به در مورد کسب و کار شما پرس و جو کرده، بایستی انقدر پیگیر باشید تا بتوانید مشتری بالقوه را، به اجبار هم که شده تبدیل به مشتری بالفعل کنید. توجه کنید در مواقعی این عمل ممکن است ایجاد مزاحمت برای مخاطبان شما محسوب شود.
در حالیکه مشتری راغب شما دیگر مشتری بالقوه نیست و انگیزه خرید در بوجود آمده است. این شخص شماره تماس و یا ایمیل خود را به نحوی در اختیار شما قرار داده است و یا از طریق موتورهای جستجو، برند شما را جستجو کرده و وب سایت تان ثبت نام کرده است.
کاربرد لید در دیجیتال مارکتینگ
کاربران اینترنت اغلب در بستر وب به دنبال پاسخ سؤالات خود می باشند. آنها پاسخ سؤالات خود را در موتورهای جستجو از قبیل گوگل جستجو می کنند و اگر پاسخ در وب سایت شما باشد ،سایت شما در نتایج جستجو ظاهر می شود. به این ترتیب بازدیدهای جدیدی از وب سایت خود به دست خواهید آورد.
همچنین افرادی هستند که روزانه مدام در حال پیمایش شبکه های اجتماعی هستند و اگر یکی از مطالب شما که مرتبط با نیاز آن ها می باشد را ببینند، جذب محتوای مورد نظر شده و نهایتاً از وب سایت شما بازدید خواهند کرد. به این افراد VISITORS گفته می شود.

یک فرد اغلب زمانی به سرنخ تبدیل می شود که اطلاعات شخصی خود را در اختیار یک شرکت یا سازمانی قرار می دهد تا او را در جریان تخفیفات و جوایز فروش در نظر گرفته، قرار دهد. توجه کنید ایجاد لید با ساخت ایمیل اشتباه گرفته نشود؛ در ساخت لیست ایمیل شرکت یا سازمانی از مخاطبین خود اقدام به کسب اطلاعات می نماید. این ارتباط داوطلبانه توسط مشتری بنا به انگیزهای یک سازمان ایجاد کرده ، اتفاق می افتد.
هدف شما تبدیل VISITOR به LEAD است!
ممکن است بازدید کننده زیادی داشته باشید اما اگر لیست ایمیل و یا شماره تماسی از مخاطبین خود نداشته باشید ، سرنخی نیز به دست نمی اورید. بنابراین سرنخ کسی است که با برقراری ارتباط با شما و دادن ایمیل یا شماره تماس به شما (یا هر کانال ارتباطی باز دیگری مانند پروفایل شبکه اجتماعی و یا وب سایت) ، به راه حل شما علاقه نشان داده است.
چند نکته برای تبدیل بازدید کننده وب سایت به لید (ایجاد سرنخ):
- فرم را در وب سایت خود پر کنید
- یک کتاب الکترونیکی یا هر محتوایی را در وب سایت خود بارگیری کنید
- شروع مکالمه در صندوق ورودی ، گپ یا صفحه تماس خود.
- مستقیم با شما تماس بگیریم.
برای تولید سرنخ شما باید یک استراتژی برای جذب و تبدیل داشته باشید.
جمع بندی
به نظر می رسد “لید چیست” سوالی است که ارزش وقت گذاشتن و درباره آن یک مقاله نوشتن را نداشته باشد! بیشترین بحث بین بازاریابی و فروش از این سوال ناشی می شود که “Lead چیست؟” پس از همین جا می فهمیم که این موضوع جای بحث دارد.
وقتی کسی برای اولین بار در مورد محصولات یا خدمات کسب و کار شما ما سوالاتی می پرسد حتما این نکته را در نظر داشته باشید که ممکن است بخواهد مشتری شما باشد، از این رو Lead به معنای مشتری راغب است. در گذشته مغازه داران این افراد را با اصطلاح پاخور می نامیدند(کسانی که به مغازه مراجعه می کنند و یا پا به فروشگاه شما گذاشتهاند) و یا شرکت ها که این عده را با عنوان زنگ خور نام می بردند. (کسانی که بابت یک محصول و یا خدماتی با سازمان شما تماس گرفته اند) مثلا می گویند زنگ خور این محصول پایین بود.
دیدگاهتان را بنویسید