برندینگ چیست؟ صفر تا 100 تأثیر برندسازی در کسب و کار

برندینگ یک استراتژی بازاریابی است که با ایجاد نام ، نماد یا طرح محصول یک برند را از سایر محصولات شناسایی و متمایز می کند. برندسازی یک استراتژی تجاری مؤثر می باشد که مزیت قابل توجهی را در بازارهای رقابتی به شما می دهد. این استراتژی زیرمجموعه ای از فعالیت های مدیریت برند در یک تجارت به شمار می رود که سبب افزایش آگاهی از برند و همچنین تقویت برند در ذهن مخاطب می گردد.
اما “برند” دقیقاً به چه معناست؟ به زبان ساده ، برند همان علامت تجاری یا نشان تجاری است که به واسطه آن وعده ای را به مشتری خود می دهید. در واقع برند کسب و کار شما به آن ها می گوید که از محصولات و خدمات شما چه انتظاری می توانند داشته باشند و پیشنهادات شما را از سایر رقبای شما متمایز می کند. برند شما از این که شما چه کسی هستید! چه کسی می خواهید باشید! کسانی که مردم شما را تصور می کنند! نشأت گرفته است. برند به منظور معرفی یک محصول، خدمت، سازمان و نقطه جغرافیایی در تجارت به کار گرفته می شود.

آیا کسب و کار شما به عنوان صنعت مبتکر خلاق در بین مخاطبان برندینگ شده است؟ یا به عنوان یک برند با تجربه کاربری بهتر و قابل اعتماد شناخته شده اید؟ آیا محصول شما گزینه ای گران قیمت و با کیفیت بالا است یا یک گزینه ای کم هزینه اما با ارزش؟ شما نمی توانید هر دو مورد را داشته باشید! همچنین نمی توانید برای همه مردم همه چیز باشید! اینکه شما چه کسی هستید باید تا حدودی بر اساس این باشد که مشتریان هدف شما چه کسانی را می خواهند و به چه کسی نیاز دارند.
استراتژی برندینگ یک کسب و کار چیست؟
اساس برندینگ شما لوگوی شماست. وب سایت ، بسته بندی و تمامی لوازم فروش و تبلیغاتی شما، همگی باید لوگوی شما را ادغام و با نام تجاری شما ارتباط برقرار کنند. امروزه برندها سعی دارند در بازار در مقایسه با رقبای خود، بهترین جایگاه را کسب کنند.
استراتژی برند شما این است که چگونه ، چه چیزی ، کجا ، چه زمانی و با چه کسانی قصد دارید ارتباط برقرار کرده و پیام های برند خود را ارائه دهید. مکانی که تبلیغ می کنید بخشی از استراتژی نام تجاری شما است. کانال های توزیع شما نیز بخشی از استراتژی نام تجاری شما هستند. آنچه شما بصری و شفاهی ارتباط می دهید نیز بخشی از استراتژی نام تجاری شما است.
نام تجاری سازگار و استراتژیک منجر به ارزش ویژه برند می شود، این بدان معناست که برندینگ ارزش افزوده ای برای محصولات یا خدمات شرکت شما به ارمغان می آورد که به شما امکان می دهد در مقایسه با محصولات یکسان و بدون برند، هزینه بیشتری برای نام تجاری خود دریافت کنید. بارزترین مثال در این مورد ، ککا در مقابل نوشابه عمومی است. از آنجا که کوکاکولا ارزش ویژه ای برای نام تجاری خود ایجاد کرده است، ممکن است هزینه بیشتری را برای محصول خود در نظر بگیرد و مشتریان نیز با کمال میل هزینه بالاتری را پرداخت خواهند کرد.

ارزش افزوده ذاتی ارزش ویژه برند اغلب در قالب کیفیت درک شده یا دلبستگی احساسی به وجود می آید. به عنوان مثال ، نایک برندینگ محصولات خود را با ورزشکاران ستاره مرتبط می کند ، به این امید که مشتریان وابستگی احساسی خود را از ورزشکار به محصول منتقل کنند. برای نایک ، فقط ویژگی های کفش نیست که کفش های برند نایک را می فروشد. بلکه میزان محبوبیت این برند سبب فروش محصولات آن شده است.
برند کانال ارتباطی شما با مخاطبان تان می باشد و به نوعی سفری برای کشف خود کسب و کار به شمار می آید. برندسازی و معرفی برند به مخاطبان کاری بسیار دشوار، وقت گیر و زمان بر است. برای برقرای ارتباط مؤثر برند با مشتریان لازم است که به سوالات زیر پاسخ دهید:
- ماموریت شرکت شما چیست؟
- مزایا و ویژگی های محصولات یا خدمات شما چیست؟
- نظر مشتریان و مشتریان بالقوه شما در مورد شرکت شما چیست؟
- انتظار دارید مشتری چه سطحی از کیفیت برند شما را درک کند؟
- چه میزان از خواسته ها و نیازهای مشتریان خود را می خواهید برآورده کنید؟
توجه کنید پیام برند شما در پاسخ به این سؤالات مستتر است.
برای برنسازی خود در مورد نیازها، عادات و خواسته های مشتریان فعلی و بالقوه خود تحقیق کنید و آن ها را کشف کنید. به هیچ عنوان از طرف خود درباره خواسته های مشتریان خود تصمیم نگیرید! صرفاً به دانسته های خود تکیه نکنید! این تصور که مشتریان نیز مانند شما فکر می کنند کاملاً غلط است و باید بدانید که آن ها واقعا از برند شما چه می خواهند.

مراحل برندینگ برای یک کسب و کار
به محض اینکه کلمه مورد نظر خود را به عنوان نام تجاری کسب و کار تعیین کردید، باید آن را به مخاطبان خود معرفی کنید.
موضوع برند بسیار فراتر از طراحی یک لوگو یا تولید محصول و یا خدمات است. برند همانند چتری است که پارامترهای مختلفی را در برگرفته است! بازاریابی در شبکههای اجتماعی، ایجاد پرسونای کاربر حتی تبلیغات و غیره همگی زیرمجموعه ای از برندینگ به شمار می روند.
از این رو برای برندینگ این سه مؤلفه را باید جدی بگیرید:
- احساس: واکنش احساسی که برند در مخاطبان خود به وجود می آورد.
- وعده: قولی و وعده ای یک برند که به مخاطبان خود داده می دهد
- رابطه: نوع و روش هایی که یک برند برای تعامل با مخاطبان خود بکار می گیرد.
برای ایجاد یک نام تجاری بی نظیر، باید بتوانید هاین سه مؤلفه را به شیوه ای ساده و پرانرژی کنار هم قرار دهید تا افراد مناسب را جذب برند خود نمائید.

برندینگ یکی از مهمترین مراحل در راه اندازی کسب و کار است. برند به کسب و کار شما شخصیت منحصر به فردی می بخشد! کسب و کار شما به واسطه برند موقعیت متمایزی در بازار کسب می کند که سبب می شود مشتریان مناسبی را جذب کنید.
اما برای بسیاری از استارتاپ ها ، برندینگ یک چالش می باشد. استارتاپ هایی که بودجه و منابع کافی برای استخدام آژانسهای بزرگ برندسازی ندارند، اغلب خود اقدام به برندسازی می نمایند؛ از این رو اشتباهاتی را در برندسازی مانند عدم تعیین دستورالعمل های تجاری مشخص، و یا غفلت از ارائه ذهنیت اولیه قوی به مشتریان بالقوه، مرتکب می شوند. در این مقاله قصد داریم چندین نکته ساده در برندینگ را که طی زمان امتحان خود را در باب محبوب ساختن برند پس داده است، به اختصار شرح دهیم:
طراحی لوگو
اولین مرحله برندینگ این است که یک لوگوی عالی و مناسب با کسب و کارتان را انتخاب کنید.
نوشتن پیام برند
پیام های برند خود را بنویسید. پیام های کلیدی که می خواهید در مورد نام تجاری خود منتقل کنید چیست؟ تمامی کارکنان کسب و کار باید از ویژگی های نام تجاری شما مطلع باشد.
بکارگیری نام برند
سعی کنید نام برند خود را در تمامی زمینه های کسب و کار خود استفاده کنید و بعبارتی در همه جنبه های کسب و کار شما گسترش یابد. نحوه پاسخگویی به تلفن های خود، یونیفرم شما یا فروشندگان شما در ارائه خدمات به مشتریان خود، امضای ایمیل شما ، و هر چیزی که شما در تعامل با مخاطبین از آن بهره می گیرید.

خلق صدای برند
برای برند خود یک “صدا” ایجاد کنید که معرف برند شما باشد. این صدا بایستی در تمامی مطالب نوشتاری اعمال شود و همچنین در نمایش های بصری همه مطالب، چه برندینگ آنلاین و یا محیطی گنجانده شود. در خلق صدای برند به نکات زیر توجه کنید:
- آیا نام تجاری شما دوستانه است؟
- می تواند با مخاطب حرف بزند و با او ارتباط برقرار کند؟
- سعی کنید برندتان رسمی و شیک باشد
- صدای برندتان ریتم داشته باشد
- جسور باشد اینگونه شما ایده اصلی را دریافت می کنید.
تگ لاین بسازید (Tagline)
تگ لاین، عبارات کوتاهی است که به عنوان شعار برند شناخته می شود. یک جمله جذاب، معنی دار و مختصر بنویسید که ماهیت نام تجاری شما را نشان دهد. توجه کنید شعار برند باید معنا و مفهوم پایدار داشته باشد و به راحتی در خاطر بماند.
استاندارد برندسازی
بعد از تعیین استراتژی بازاریابی کسب و کار خود، استانداردهای برند را در ایده های تبلیغات پیاده سازی کنید. در پوسترهای تبلیغاتی خود حتما از طرح و رنگ یکسان و لوگو برند استفاده کنید، دقت کنید مهم نکته در برندینگ، سادگی قالب برند شما می باشد و نیازی نیست خیلی اغراق کنید؛ صرفاً کافی است مفهوم برند خود را به مشتریان در تبلیغات خود برسانید.
با مشتریان خود صادق باشید
به وعده هایی که برند تان به مشتریان خود می دهد وفادار باشید. اگر به وعده برند خود عمل نکنید، مشتریان به شما مراجعه نمی کنند و شما را به شخص دیگری ارجاع نمی دهند.
در اجرای مراحل برندینگ ثبات داشته باشید

این مرحله آخرین و مهم ترین مرحله استراتژی برندسازی است و باید کاملاً برنامه ریزی شده پیش بروید. کوتاهی کردن در هر یک از مراحل تعیین شده و نداشتن ثبات سبب می شود که تلاش های شما برای ایجاد یک نام تجاری با شکست مواجه شود.
اهمیت برندینگ در کسب و کار
برندینگ داستان سرایی درباره برند در خصوص معرفی محصولات و یا خدمات یک کسب و کار به منظور مدیریت و جهت دهی انتظارات مشتریان می باشد.
معرفی هویت یک کسب و کار و ایجاد تمایز برند با دیگر رقبای آن به منزله افزایش محبوبیت و ماندگاری در بین مخاطبان برند
تدوین استراتژی برندینگ قوی به منظور تقویت ارزش برند و متعاقباً افزایش ارزش محصولات و یا خدمات یک کسب و کار می باشد.
افزایش قیمت محصولات و یا خدمات خود در مقایسه با محصولات و یا خدمات مشابه بدون برند (مثلاً کوکاکولا در مقایسه با نوشابه زمزم)
برندینگ با معرفی صحیح برند به افراد و یا سازمان ها سعی دارد که در خصوص کیفیت محصولات و یا خدمات پیام خود را به طور شفاف منتقل کند.
یک برند می تواند می تواند موجب افزایش ارزش کسب و کار گردد. در نتیجه یک اهرم قوی برای کسب و کار در میدان رقابت با دیگر رقبای آن است و فروش محصول حتی با قیمت بالاتر را نیز تضمین می کند.
برندسازی قوی باعث ایجاد انگیزه در مشتریان شده و آن ها صرفاً بخاطر اعتمادی که به برند دارند از آن خرید می کنند چون بر این باورند که محصولات برند مربوطه برابر با انتظارات ان ها و یا بیش از انتظارات آن ها می باشد.
چرا باید برند شویم؟
برندسازی به شما این امکان را می دهد که به راحتی خدماتی را که به مشتریان خود ارائه می دهید تشخیص دهید و تفاوت محصولات خود را با سایر فروشگاه ها احساس کنید. اما باید بگوییم که نام تجاری فقط در مورد استفاده از لوگو یا رنگ شرکت نیست و شما می توانید به روش های مختلف به فرایند برندینگ نزدیک شوید:

برندسازی مشتریان را در اولویت قرار می دهد
وقتی مشتری کالای خاصی را در بازار یا فروشگاه های آنلاین جستجو می کند ، به Brand آن نیز توجه می کند تا از کیفیت و کارایی محصول اطمینان حاصل شود. در حال حاضر ، فعالیتهای انجام شده در زمینه برندسازی بر مشتری تأثیر می گذارد و اعتماد مشتری را تعیین می کند. هر برندی که از نظر نام تجاری موفق تر باشد ، فروش بیشتری خواهد داشت. بنابراین از پرداخت هزینه برندسازی و برندسازی نترسید زیرا برندسازی مستقیماً بر تجارت شما تأثیر می گذارد و هزینه به سرعت به شما برمی گردد.
از بهترین نیروی کار استفاده کنید
برندسازی نه تنها بر فروش شما تأثیر می گذارد ، به محض داشتن یک برند معتبر و معروف ، کارکنان بیشتری مایل به همکاری با شما خواهند بود و شما می توانید از کارکنان ماهر و با تجربه در شرکت خود بهره مند شوید ، که این امر بر کارآیی کسب و کار شما تأثیر زیادی می گذارد.
افزایش نسبت توزیع کننده
اگر شما یک برند شناخته شده و معتبر هستید ، بسیاری از مردم تمایل به خرید محصولات شما و قرار دادن آنها در فروشگاه های خود دارند و در عین حال ، شما می توانید با تبلیغات موثرتر ، روزانه توزیع کنندگان محصولات خود را در سراسر کشور گسترش دهید.
افت نیرو را کاهش می دهد
وقتی افراد برای یک برند معتبر و شناخته شده کار می کنند ، تمام تلاش خود را می کنند تا آن را از دست ندهند و از دست ندهند. کارمندان همیشه از حداکثر انرژی استفاده می کنند و از هیچ کمکی برای اثبات وفاداری خود به شرکت دریغ نمی کنند و این عامل باعث بهبود تجارت می شود.
جذب سرمایه گذاران
مردم همیشه مایلند سرمایه خود را در برند های معتبر سرمایه گذاری کنند و سرمایه گذاری در برند ناشناخته را یک ریسک بزرگ می دانند. افزایش سرمایه گذاران شانس رشد شرکت و خدمات شما را افزایش می دهد و از این طریق می توانید سود خود را افزایش دهید.
بنابراین به طور خلاصه می توان گفت:

دلایل اهمیت برندینگ
- آگاهی و شناخت افراد درباره کسب و کار (ایجاد آگاهی)
- ارزش دادن به یک کسب و کار و افزایش محبوبیت (ایجاد ارزش)
- تولید سرنخ و جذب مشتریان راغب و تبدیل به مشتریان بالفعل (ایجاد لید)
- جلب رضایت کارکنان برند و ایجاد ارزش برای آن ها (ارزش آفرینی برای کارمندان)
- جلب اعتماد مشتریان و سرمایه گذاران برای سود بیشتر و توسعه کسب و کار(جلب اعتماد)
- تبلیغات شفاف و صحیح در راستای معرفی برند و محصولات و یا خدمات آن (حمایت تبلیغات)
جمع بندی
از دیدگاه انجمن بازاریابی آمریکا (AMA) ،هویت برند و برندینگ شامل ترکیبی از اسم، لوگو ، علامت یا مشخصه، طراحی ، رنگ بندی است که مزایا و خدمات هر کسب و کار را مشخص می کند. در عمل ، برندسازی تفاوت محصولات و یا خدمات یک کسب و کار را با سایر رقبای آن متمایز می کند.
در واقع برندسازی به معنای رقابت برای جذب مشتری و ترغیب آنها به انتخاب خدمات و محصولات شما نسبت به دیگر رقبا نمی باشد، بلکه ایجاد ذهنیت و چشم انداز نسبت به کسب و کار خود در ذهن مشتریان است بطوریکه مشتریان برای برآوردن نیازهای خود به برند شما وابسته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید