کپی رایتینگ چیست؟ 7 تکنیک برای ارائه کپی رایتینگ مؤثر

ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد که متن و یا یک پیام تبلیغاتی شما را درگیر خود کرده باشد! چه چیزی در این پیام توانسته است، توجه شما را به خود جلب کند؟ هدف تبلیغ نویس از نوشتن متن های گیرا و جلب توجه مخاطبان چیست؟
اگر می خواهید در مورد دنیای عجیب و غریب و همچنین شگفت انگیز نوشتن کلمات در راستای کسب درآمد و سودآوری اطلاعات کسب کنید، در این مقاله با ما همراه باشید.
در این پست سعی داریم همه چیز را در مورد کپی رایتینگ یا همان تبلیغ نویسی، از اصول اولیه آن گرفته تا مطالب پیشرفته، همچنین تعریف و هدف از کپی رایتینگ در بازاریابی را خدمت شما ارائه دهیم. هر فردی می تواند copywriting را به عنوان یک کسب و کار آنلاین و یا یک شغل جانبی برای درآمد اضافی در نظر بگیرد.
فهرست مطالب
- کپی رایتینگ چیست ؟
- صنعت تبلیغات فراتر از بازاریابی محتوا است.
- کپی رایتر کیست؟
- چه کسی و یا چه کسانی کپی رایترها را استخدام می کنند؟
- چه تفاوتی بین Copywriting و Content writing وجود دارد؟
- 7 تکنیک برای ارائه کپی رایتینگ مؤثر
کپی رایتینگ چیست ؟
کپی رایتینگ (Copywriting) از ترکیب دو کلمه Copy به معنای کپی کردن و Writing به معنای نوشتن تشکیل شده است. ترکیب کپی رایتینگ به معنی نوشتن محتواهای تبلیغاتی می باشد، که در زبان فارسی تبلیغ نویسی گویند. نویسنده کپی رایتینگ سعی دارد با نوشتن متن های منحصر بفرد و جذاب، توجه و علاقه مخاطب را به انجام دادن یک عمل خاص ترغیب و او را دعوت به اقدام نماید. به نظر من بدون عنوانی خوب، مخاطبی وقت خود را صرف خواندن یک مطلب 500 کلمه ای نمی کند. عنوان تبلیغاتی بایستی به قدری قوی و تأثیرگذار باشد که خواننده راغب باشد متن را تا آخر بخواند و حس اقدام به عملی در او بوجود بیاید.
کپی رایتینگ نوعی فرایند نوشتن تجاری است که نویسنده از قدرت کلمات و نوشتار، برای ترغیب، متقاعد کردن و در نهایت دعوت مخاطب برای اقدام استفاده می کند. نویسنده با بهره گیری از قدرت کلمات، یک تصویر ذهنی مطابق با نیازهای مخاطب را در ذهن او ایجاد می کند. در واقع با افزایش آگاهی مخاطب نسبت به یک محصول یا خدمات مورد نظر، او را به اقدام کردن تشویق می نماید.

تبلیغ نویسی می توانند شامل تبلیغات کتبی منتشر شده به صورت چاپی یا آنلاین و یا شامل مطالب گفتاری مانند اسکریپت های (فیلم نامه) مورد استفاده برای فیلم ها یا تبلیغات باشند. مهمترین نکته در متن تبلیغاتی، تأثیرگذاری و ماندگاری پیامی است که نویسنده شعار تبلیغاتی سعی دارد به خواننده منتقل کند.
اگر کمی دقت کنید، متوجه خواهید شد که در تمامی کسب و کارهای، به نوعی هنر کپی رایتینگ وجود دارد. نوشتن محتوای تبلیغاتی نوعی بازاریابی از طریق کلمات است که در آن به نیاز مخاطب تلنگر زده می شود، به همین دلیل جزء مهمترین جنبه های بازاریابی به شمار می آید.
اگر نگاهی به اطراف خود بیندازید، نمونه های واضحی از مهارت کپی رایتینگ را پیدا خواهید کرد که شما را به حرکت وا می دارد. تبلیغات مربوط به فست فودها و رستوران ها و یا غذای آماده خانگی، معرفی رستوران های محلی، کاتالوگ ها ، نامه های جمع آوری کمک مالی از موسسات خیریه یا نامه های فروش انواع محصولات و خدمات همگی نوعی تبلیغ نویسی می باشند.
صنعت تبلیغات فراتر از بازاریابی محتوا است.
بازاریابی محتوا بیشتر بر تولید محتوای غنی و ارزشمند تمرکز دارد، اما تمرکز اصلی کپی رایتینگ بر روی متقاعد کردن مخاطب و تشویق او برای اقدام به حرکت است. از این رو می توان گفت هدف اصلی کپی رایتینگ، انجام تبلیغات مؤثر برای جذب مشتری می باشد. کپی رایتینگ جزئی از بازاریابی محتوایی می باشد، به طور کلی برای نویسنده برای تولید یک محتوای خوب نیاز دارد از مهارت کپی رایتینگ بهره بگیرد.
محتواهای یک وب سایت که شما را تشویق به ثبت نام می کند و یا حتی ایمیل هایی که پس از ثبت نام دریافت می نمایید، نوعی کپی رایتینگ هستند. اگر دقت کنید زمانی که در یک وب سایت، مطلبی را جستجو می کنید، به طرق های مختلف شما را وادار به انجام این قبیل اقدامات می کند: “بیشتر بخوانید” ، “شروع کنید” یا در شبکه های اجتماعی “ما را دنبال کنید” .

تمامی این موارد دستورالعمل های ساده ای است که ما روزانه در وب سایت ها می بینیم و همه آن ها نوعی متن های متقاعد کننده است. تبلیغات تلویزیونی ، بررسی محصولات در YouTube و حتی فیلم های کوتاه “نحوه انجام” در مورد استفاده از یک محصول، همگی نمونه هایی از نوشتن مطالب تبلیغاتی به صورت کلامی است.
توجه کنید به هنگام تولید محتوا و تبلیغ نویسی، نویسنده نباید رشته ای از کلمات عاری از احساسات و عواطف را، صرفاَ برای متقاعد کردن مخاطب کنار هم قرار دهد. بلکه بایستی اعتماد خواننده را به گونه ای جلب کند که مخاطب رفع نیاز خود را در تهیه محصول مورد نظر بداند.
توجه کنید Copywriting هیچ گونه ارتباطی با Copyright ندارد. کلمه Copyright با حق چاپ و نشر سرکار دارد و به حق قانونی انحصاری در تکثیر و یا دوباره ساختن یا فروش آثار شخصی مانند کتاب ، موسیقی یا موارد هنری اشاره دارد. هدف از کپی رایت محافظت از منبع اصلی و جلوگیری از استفاده غیرقانونی از آن است و با نماد حق چاپ © شناخته می شود.
کپی رایتر کیست؟
کپی رایتر یا همان نویسنده تبلیغات فردی است که مسئول نوشتن متن های کوتاه تبلیغاتی، تلفیق تبلیغات با علم فروش و بازاریابی است. در واقع یک نویسنده حرفه ای است که با بهره گیری از مهارت نوشتاری، اقدام به بازاریابی محتوایی می کند.
توجه کنید کپی رایترها پردرآمدترین نویسندگان حرفه ای می باشند، از روش ها مختلفی مانند تبلیغات تلویزیونی، بروشور، بیلبورد، پوسترهای تبلیغاتی در مجلات و روزنامهها می توانند کسب درآمد کنند. حال سؤالی که ممکن است در ذهن شما بوجود این است که آیا هر کسی می تواند کار کپی رایتینگ را انجام دهد و به اصطلاح کپی رایتر باشد؟
مطمئناً داستان ها و مطالب مختلفی درباره نویسندگان شنیده اید، با استعداد متولد می شوند و کسی نمیتواند نحوه نوشتن را “یاد بگیرید”. یا حتی ممکن است خلاف این را شنیده باشید، که هیچ مهارت نوشتنی وجود ندارد و هر کسی می تواند این کار را انجام دهد. اما واقعیت محض این است که هر دو موارد خلاف واقع هستند.
کپی رایترها، نویسندگان تبلیغات حرفه ای هستند که کار خود را آموخته و همیشه در حال تمرین و پیشرفت می باشند. هیچ شخصی با دانستن اینکه چگونه یک متن تبلیغات عالی بنویسید متولد نشده است، اما می تواند با کمی پشتکار و تمرین مهارت کپی رایتینگ را بیاموزد.
شاید به دلیل چنین افسانه هایی درباره نویسندگان است که تبلیغ نویسی به به عنوان حرفه ای و تا حدودی انحصاری باقی مانده و بسیاری از افراد وارد آن نمی شوند. از طرفی این موضوع به نفع هر شخصی که به عنوان کپی رایتر فعالیت می کند، می باشد، زیرا به این معنی است که یافتن نویسنده های تبلیغاتی کاملاً آموزش دیده به سادگی میسر نمی باشد.
شخص کپی رایتر می تواند در بستر اینترنت نیز به عنوان نویسنده وب سایت و شبکه های اجتماعی اقدام به تولید محتوا کند. بهره گیری از کپی رایترها در تبلیغات اینترنتی می تواند به میزان قابل توجهی اثربخشی کمپین های تبلیغاتی آنلاین را افزایش دهند.

چه کسی و یا چه کسانی کپی رایترها را استخدام می کنند؟
کپی رایتینگ (نوشتن مطالب تبلیغاتی) تقریباً هسته اصلی تمامی مشاغل است. بدون نوشتن مطالب تبلیغاتی، کسب و کارها نمی توانند پیام های تبلیغاتی خود را با مشتریان بالقوه برای گسترش بازار فروش خود یا مشتریان فعلی برای جذب آن ها، در میان بگذارند. این مورد شامل وب سایت ها، کسب و کارهای آنلاین، ارائه دهندگان خدمات و خرده فروشان واقعی است، که همگی به نوشتن مطالب تبلیغاتی نیاز دارند و از آن بهره می گیرند.
به نظر شما تبلیغاتی که در تلویزیون می بینید، یک نویسنده تبلیغاتی آن ها را نوشته است؟ چند ورودی اول که در هر جستجوی Google ظاهر می شوند؟ ایمیل هایی که از وب سایت ها یا فروشگاه های آنلاین خریداری کرده اید، دریافت می کنید؟ آیا این موارد ذکر شده نوعی کپی رایتینگ می باشند؟
به طور کلی نوشتن متن های تبلیغاتی می تواند اشکال مختلفی داشته باشد اما هدف تمامی آن ها فروش محصول یا خدمات به مخاطبان هدف می باشد.
حال با چنین هدفی گسترده، ممکن است از خود بپرسید که چه کسی دقیقاً کپی رایتر را استخدام می کند؟ کاملاَ بدیهی است هر کسی و یا کسب و کاری که می خواهد چیزی بفروشد. از یک فروشگاه تجارت الکترونیک برزگ گرفته تا یک دفتر حقوقی و یا فقط یک رستوران محلی ، همگی به کپی رایتر نیاز دارند. بدون کپی رایترها، به معنای واقعی کلمه، هیچ چیز فروخته نمی شود، در واقع آن ها روغنی هستند که دستگاه را روشن نگه می دارند.
چه تفاوتی بین copywriting و content writing وجود دارد؟
همانطور که در بالا ذکر شد کپی رایتنیگ به نوشتن محتواهای کوتاه تبلیغاتی اطلاق می شود. content writing مقاله نویسی یا بعبارتی تولید محتوای متنی است که هنر کپی رایتنیگ را نیز در بر دارد. این نظریه که copywriting با content writing متفاوت است، تا اندازه ای حقیقت دارد، اما این تمایز از یه جایی به بعد می شکند.
همچنین گفتیم که به عنوان یک قانون کلی، تبلیغ نویسی به نوشتن مطالب بازاریابی و تبلیغاتی اشاره دارد. از طرف دیگر، نوشتن محتوا به نوشتن صفحات اطلاعاتی یا سرمقاله در وب سایت ها، مانند پست های وبلاگ ، صفحات مقاله یا صفحات محصول اشاره دارد. این توضیح دقیق معنای هر اصطلاح است، اما برخی از تعاریف بیان می کنند که نوشتن محتوا، کاملاً اطلاعاتی است و برخلاف متن تبلیغاتی هیچ عنصر اقناعی را در بر ندارد.
البته باید بگویم ما با این تمایز مخالف هستیم و اساساً ، تمام صفحات وب شامل نوعی اقناع یا اقدام به فراخوانی (Call to Action) هستند. این امر به ویژه در یک صفحه محصول با دعوت به کلیک کردن بر روی دکمه “اکنون بخر!” واضح است.

در یک صفحه مقاله از دکمه های لینک داری استفاده می شود که اغلب به صفحات دیگر از سایت لینک داده شده اند و کاربر را تشویق انجام عملی می کند. همین عمل خود عنصر اقناع می باشد، از این رو نمی توانیم بگوییم نوشتن محتوا یا همان مقاله نویسی از نوشتن متن تبلیغاتی متفاوت است. در مواردی می توان نوشتن محتوا فقط نوع دیگری از نوشتن متن های تبلیغاتی است. نویسنده محتوا نیز قصد دارد خواننده را درگیر خود کند و آن ها را وادار انجام به نوعی اقدام کند.
7 تکنیک برای ارائه کپی رایتینگ مؤثر
از مهم ترین عناصر بازاریابی برای یک برند، کپی رایتینگ یا بعبارتی تبلیغ نویسی است. کپی رایتر با استفاده از کلمات انگیزشی به دنبال جذب مخاطبین بیشتر و افزایش سقف فروش می باشد. تبلیغ نویس باید خلاق باشد، تا بتواند کلمات را با ظرافت و با دقت در کنار هم بچیند. خلاقیت هنر یک کپی رایتر است، که بتواند، یک شعار تأثیرگذار و ماندگار خلق کند.
کپی رایترها سعی می کنند با استفاده از کلمات مردم را ترغیب کنند تا احساسی را درک کنند ، درباره موضوعی فکر کنند و در نهایت به یک فعالیت از پیش تعریف شده پاسخ دهند وعملی را انجام دهند. کپی رایتر کسی است که با توجه به پرسونای مخاطب بر فرآیند تصمیم گیری فرد در خرید کالا تاثیر می گذارد و تنها ابزار او در این راه، انتخاب درست و هوشمندانه کلمات است.
کپی رایتر در قالب کلمات، محصولات و یا خدمات یک شرکت را به مردم می فروشد. در تبلیغ نویسی با برانگیختن احساسات مردم توسط کلمات، آن ها را به کسب و کار خود ترغیب می کنند و در نهایت ان ها را تبدیل به مشتری می کنند. در تبلیغ نویسی با روانشناسی مخاطب و انتخاب هوشمندانه کلمات ، می توان در تصمیم گیری آن ها برای خرید محصول تأثیر گذاشت.
نگرش متفاوتی به محصول و یا کالای خود داشته باشید.
امروزه حجم تبلیغات در فضای مجازی بسیار زیاد است، اکثریت کاربران اینترنت به این پیام های تبلیغاتی توجه نمی کنند. در تبلیغ نویسی شخص کپی رایتر باید بتواند با یک پیام تبلیغاتی با محتوای جذاب و خلاق، توجه این مخاطبان بی علاقه را جلب کند. کپی رایتر باید از مزایای برند در تبلیغ و پیام کپی رایتینگ استفاده کند، تا بتواند مخاطب را تحریک و علاقه مند به خرید کند. در واقع شخص کپی رایتر باید نگرش متفاوتی به محصول داشته باشد و با پیام های تبلیغاتی هیجان انگیز مخاطبان خود مشتاق کنید.
در کپی رایتینگ از احساسات استفاده کنید.
به هنگام بازاریابی برای محصولات و یا خدمات کسب و کار خود، در مورد ویژگی های آن صحبت نکنید! این کار به شدت برای مشتری های تان خسته کننده می باشد. برای ترغیب مشتری های تان، بین محصول خود و تجربهای که قرار است برای خریداران آن به ارمغان آورد، ارتباط برقرار کنید.
برای اینکه بتوانید ترافیک و نرخ تبدیل وب سایت خود را افزایش دهید، باید احساسات خود را به درستی در کپی رایتینگ به کار بگیرید. بزرگترین چالش کپی رایتر، داشتن توانایی درگیر کردن احساسات مخاطبین خود می باشد. تبلیغ نویس باید نحوه استفاده از احساسات در متن های تبلیغ نویسی تبحر داشته باشد و به کاربردهای متفاوت آن در کسب و کارهای مختلف تسلط داشته باشد. در بعضی کسب و کارها، حتی اگر به میزان ۱% از کلمات منفی از قبیل محدودیت، چالش، عصبانیت و … در تبلیغ نویسی استفاده شود، ترافیک وب سایت شاید در حدود یک چهارم کاهش می یابد.
کپی رایترها باید در تبلیغات کسب و کار خود، باید خلاصه و مفید صحبت کنند، به عنوان مثال بازدید تبلیغات ۱۰۰ کلمه ای در مورد محصولات یک کسب و کار بیشتر از یک تبلیغ ۵۰۰ کلمه ای است. با صحبت در رابطه با خدمات پشتیبانی و دستورالعمل ها، حس اعتماد را به مشتریان خود منتقل کنید.

برای عنوان کپی رایتینگ وقت بگذارید
مردم اغلب به هنگام گشتن در رسانه های اجتماعی فقط عنوان ها را می خوانند. اگر عنوان یک متن جالب نباشد، برای مخاطب خسته کننده به نظر بیاید و از خواندن آن صرف نظر کند. در عنوان ها با بکارگیری محتواهای تبلیغاتی، مخاطب را کنجکاو و مشتاق به خواندن محتویات متن کنید. در تبلیغ نویسی با کلمات بازی کنید و سعی کنید برای مشتریان خود غیر قابل پیش بینی باشید. در نوشتن خط اول یک آگهی تبلیغاتی هنر خود را بکار بگیرید تا بتوانید مخاطب را ترغیب به خواندن خط اول متن نمائید. مخاطبین با خواندن خط اول متن، علاقه مند به خواندن خط دوم و الی آخر می شوند.
برای کپی رایتینگ مشتریان خود را بشناسید.
یک کپی رایتر موفق باید علایق مشتریان خود را بشناسد، انگیزه ها، نیازها، آرزوها، چالش های مشتریان خود را بررسی کند. بعد از روانشناسی کردن مشتریان متناسب با روحیات و نیازهای آن ها محتوای تبلیغاتی تولید می کند.
در تبلیغ نویسی از مبالغه بپرهیزید!
اولین کاری که نویسندگان محتوا در تبلیغ نویسی انجام می دهند، سعی دارند مخاطبین را با محصولات و یا خدمات شرکت آشنا کنند. کپی رایترها در این فرآیند ممکن است، از اصطلاحات تخصصی برای برجسته جلوه دادن هدف خود استفاده کنند. کاربرد اصطلاحات تخصصی در تبلیغ نویسی مبالغه است، و موجب پیچیدگی و نامفهوم بودن جملات برای مخاطبین کسب و کارتان می گردد. یک کپی رایتینگ باید بتواند پیام خود را با زبان و اصطلاحاتی که برای مخاطبین ملموس می باشد، به آن ها برساند. کپی رایتر باید با زبان ساده و واضح ، بدون اینکه مخاطب را مجبور به خواندن چندین باره مطالب کند، دستاوردهای خود را در اختیار مشتریان قرار دهد.
مختصر و مفید بنویسید
در کپی رایتینگ با یک محتوای تبلیغاتی کوتاه و مفید بدون عبارات اضافی، پیام خود به مخاطبین خود منتقل کنید. به عنوان مثال پیام تبلیغاتی در یک پوستر و یا بنر تبلیغاتی با چندین کلمه، مفهوم پیام را به مخاطب برسانید.
در تولید محتوا بر روی جزئیات تمرکز کنید.
در تولید محتوا به اشتباهات املایی، کلمات تکراری و لینک سازی شکسته … دقت کنید. توجه کنید مخاطبین یک برند، انتظار این اشتباهات را از جانب صاحبان کسب و کار ندارند و تأثیر بدی بر روی آن ها می گذارد.
دیدگاهتان را بنویسید